Producatorul de lactate discuta cu mai multe banci de investitii, vizand listarea la Tel Aviv in primul trimestru al anului viitor, a declarat pentru Bloomberg o sursa apropiata situatiei.

Compania este controlata de fondul Apax Partners.

Sursa citata a precizat ca Apax ar putea lua in calcul si vanzarea Tnuva.

"Actinarii Tnuva analizeaza diverse variante pentru imbunatatirea situatiei companiei si a structurii de capital, una dintre acestea fiind listarea", a declarat pentru Bloomberg purtatorul de cuvant al Tnuva.

Reprezentatii Apax si ai bancii de investitii Clal au refuzat sa comenteze.

Citeste si:

Apax a preluat in 2007 o participatie de 51% din actiunile Tnuva pentru putin peste un miliard de dolari, astfel ca listarea companiei la o valoare de peste 2 miliarde de dolari ar marca un castig dublu pentru fond.

La acest pret, listarea Tnuva ar fi cea mai mare oferta publica din ultimii trei ani in Israel.

Potrivit datelor Apax, produsele Tnuva ocupa 14% din spatiul la raft in supermarketurile din Israel.

Tnuva a renuntat anul trecut la operatiunile din Romania, deoarece nu erau profitabile, cu un cost de productie prea ridicat pentru a putea concura pe piata. Fosta fabrica Tnuva din Popesti-Leordeni a fost preluata de compania turca Sutas, tranzactie estimata la 10 milioane euro.

Compania israeliana a intrat pe piata romaneasca in anul 2005, in parteneriat cu BERD, si a investit aproximativ 60 milioane euro.