Enel Green Power (EGP) a conectat la retea primele centrale fotovoltaice ale companiei in Romania. Cele doua centrale, Berceni 1 si Berceni 2, sunt localizate in judetul Prahova, avand o capacitate instalata totala de circa 19 MW. Unitatile vor putea genera circa 29 milioane kWh pe an.
Centrala Berceni 1 are o capacitate instalata de circa 10 MW. Unitatea poate produce circa 15 milioane kWh pe an, ceea ce corespunde unei nevoi anuale de electricitate a peste 7.500 de gospodarii. Se evite astfel emisia in atmosfera a peste 6.800 tone CO2, in fiecare an.

Centrala Berceni 2 are o capacitate instalata de circa 9 MW. Unitatea poate produce peste 14 milioane kWh pe an, ceea ce corespunde unei nevoi anuale de electricitate a peste 6.500 de gospodarii. Se evite astfel emisia in atmosfera a peste 6.500 tone CO2, in fiecare an.

Berceni 1 si Berceni 2 sunt primele centrale fotovoltaice ale Enel Green Power in Romania, tara in care compania grupului Enel are o capacitate instalata de 498 MW in energie eoliana.

Enel Green Power este compania grupului Enel dedicata in totalitate dezvoltarii si gestionarii surselor de energie regenerabila la nivel international, cu operatiuni in Europa si America.

In 2012, compania a generat peste 25 miliarde de kWh din surse precum apa, soare, vant si caldura Pamantului - suficient pentru a satisface nevoia de energie a circa 10 milioane de gospodarii, evitand emisia in atmosfera a peste 18 milioane de tone de dioxid de carbon.

Enel Green Power este unul dintre liderii mondiali in sector datorita mixului echilibrat de generare a energiei, generand volume cu mult peste nivelul mediu al sectorului.

Compania are o capacitate instalata de peste 8.000 MW, care provine dintr-un mix de surse precum vant, soare, apa, geotermale si biomasa. In prezent, EGP detine peste 700 de centrale operationale in 16 tari din Europa si America.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri