Centrala Berceni 1 are o capacitate instalata de circa 10 MW. Unitatea poate produce circa 15 milioane kWh pe an, ceea ce corespunde unei nevoi anuale de electricitate a peste 7.500 de gospodarii. Se evite astfel emisia in atmosfera a peste 6.800 tone CO2, in fiecare an.

Centrala Berceni 2 are o capacitate instalata de circa 9 MW. Unitatea poate produce peste 14 milioane kWh pe an, ceea ce corespunde unei nevoi anuale de electricitate a peste 6.500 de gospodarii. Se evite astfel emisia in atmosfera a peste 6.500 tone CO2, in fiecare an.

Berceni 1 si Berceni 2 sunt primele centrale fotovoltaice ale Enel Green Power in Romania, tara in care compania grupului Enel are o capacitate instalata de 498 MW in energie eoliana.

Enel Green Power este compania grupului Enel dedicata in totalitate dezvoltarii si gestionarii surselor de energie regenerabila la nivel international, cu operatiuni in Europa si America.

Citeste si:

In 2012, compania a generat peste 25 miliarde de kWh din surse precum apa, soare, vant si caldura Pamantului - suficient pentru a satisface nevoia de energie a circa 10 milioane de gospodarii, evitand emisia in atmosfera a peste 18 milioane de tone de dioxid de carbon.

Enel Green Power este unul dintre liderii mondiali in sector datorita mixului echilibrat de generare a energiei, generand volume cu mult peste nivelul mediu al sectorului.

Compania are o capacitate instalata de peste 8.000 MW, care provine dintr-un mix de surse precum vant, soare, apa, geotermale si biomasa. In prezent, EGP detine peste 700 de centrale operationale in 16 tari din Europa si America.