Piata constructiilor se afla in contractie din cauza ca nu s-au mai facut investitii majore - nici private, nici de stat este de parere Marcel Barbut (foto), proprietarul unuia dintre cei mai mari producatori de materiale pentru constructii din Romania.
“Sunt lucrari de anul trecut pe care statul nu le-a achitat nici pana acum. Pana nu se vor incheia aceste datorii, nu se vor putea face alte investitii. Pe de alta parte, disponibilitatile financiare ale oamenilor sunt din ce in ce mai reduse, fapt evident din reducerea consumului pe toate categoriile de produse si servicii”, a precizat Barbut pentru wall-street.ro.

El apreciaza ca piata constructiilor va suferi o usoara contractie in acest an, fata de anul trecut, insa nu a precizat cu cat.

“Piata inregistreaza blocaje cauzate de datoriile de anul trecut inca neachitate de catre stat firmelor care au executat lucrari publice. Odata ce primariile isi vor achita datoriile, cu siguranta vor incepe lucrari noi care vor revigora piata. Pe de alta parte, noi am inregistrat o crestere pe sectorul privat, iar piata home-use a inceput sa se dezmorteasca. Acesta evolutie nu este insa suficienta pentru a asigura cresteri consistente in industria noastra. Aceasta crestere precum si evolutia generala a business-ului ne motiveaza sa continuam procesul investitional, astfel ca la sfarsitul acestei luni vom pune in functiune o noua fabrica de vopsea la Ploiesti, asa cum am stabilit inca de la inceputul anului”, a completat omul de afaceri.

Crestere de peste 30% a business-ului la sase luni


Afacerile Adeplast au crescut in primele sase luni cu 31%, conform datelor Adeplast, evolutia fiind datorata in principal noilor facilitati de productie deschise in acest an, optimizarii fluxurilor si reducerii costurilor cu transportul.

“Cresterea este una multumitoare pentru AdePlast in conditiile in care unele semnale din economie nu sunt foarte incurajatoare. Pe un scenariu optimist am putea creste cu 40%, dar realist vorbind ne mentinem estimarea de cel putin 25 de procente. Exista premise de crestere generala a pietei cu conditia sa se rezolve blocajele din industrie”, a mai spus Marcel Barbut.

AdePlast a reusit anul trecut sa inregistreze afaceri in crestere cu 30%, la 41,5 milioane de euro.

AdePlast vrea ca in acest an sa inregistreze o crestere a rulajului cuprinsa intre 20-25%, la peste 50 de milioane de euro ca urmare a finalizarii tuturor facilitatilor de productie programate pentru a fi inaugurate in acest an.

Proprietarul companiei se astepta la o triplare a exporturilor, la circa 8 milioane de euro, in tari precum Republica Moldova, Ungaria, Ucraina, Bulgaria, Liban sau Iordania.

Compania AdePlast este specializata in productia de adezivi, mortare uscate, vopsea si polistiren expandat, avand fabrici la Ploiesti, Oradea si Roman.

Principalii concurenti ai AdePlast pe piata locala sunt Henkel (Ceresit), Baumit sau Duraziv (adezivi) si Arcon, Austrotherm sau Issospor (polistiren).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri