Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a acumulat datorii de peste trei milioane de euro, dintre care mai bine de un milion de euro reprezinta datorii catre furnizorii de energie electrica, gaze, apa, societatile de cablu si cele de salubritate.
Reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor au aratat ca ANP inregistra, la inceputul lunii iunie, datorii totale in valoare de 14.800.000 de lei, adica aproximativ trei milioane de euro, in special catre furnizori de alimente si medicamente, benzinarii si furnizori de utilitati, scrie Mediafax.

"Suma reprezinta datoriile curente ale sistemului penitenciar, datorii ce au fost achitate partial in cursul lunii iunie din alocatii de la bugetul de stat si din venituri proprii", au precizat oficialii ANP.

Din suma datorata de Administratia Nationala a Penitenciarelor, peste cinci milioane de lei sunt datorii la furnizori de utilitati, printre care E.ON, Electrica, GDF Suez, Aquaserv, ENEL, dar si la firmele de salubrizare Rosal si Supercom.

Potrivit ANP, o problema in achitarea datoriilor sistemului penitenciar a fost inregistrata in cursul lunii mai, "situatie ce a fost remediata partial prin suplimentarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2013 al sistemului administratiei penitenciare cu suma de 10.000 mii lei la titlul II «Bunuri si servicii» din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului cf HG 277/21.05.2013".

Pe langa furnizorii de utilitati, Administratia Penitenciarelor datoreaza sume importante de bani si unui numar mare de farmacii, dar si multor producatori de paine si distribuitori de fructe.

Potrivit ANP, reprezentantii sistemului penitenciar nu s-au indatorat doar pentru a asigura hrana, apa, caldura si energia electrica. Spre exemplu, acestia sunt datori 2.338 de lei la firma Retro Boutique, care comercializeaza obiecte de mobilier de tip retro, si au cheltuit zeci de milioane de lei pentru diverse programe destinate detinutilor.

Reprezentantii ANP au precizat ca, in anul 2012, programele educative pentru detinuti au costat 33,3 milioane de lei, in timp ce, in prima jumatate a acestui an, s-au cheltuit 15,7 milioane de lei.

ANP a mai aratat ca, in primele cinci luni ale anului, numarul detinutilor a crescut cu 1.442 de persoane, in timp ce in perioada similara din 2012, numarul celor incarcerati a crescut cu 1.255.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri