Vanzarile SABMiller, in crestere cu 13% in Romania

Volumul vanzarilor din Romania ale SABMiller, proprietarul Ursus Breweries, a crescut cu 13% in primul trimestru al anului fiscal, perioada aprilie-iunie, a anuntat, joi, grupul, al doilea mare producator de bere la nivel global.

"Volumul vanzarilor din Romania a crescut cu 13% (...) sustinut de brandul mai ieftin Ciucas, impreuna cu Timisoreana si Ursus, acesta din urma beneficiind si de lansarea Ursus Cooler", se arata intr-un raport al SABMiller, relateaza Mediafax.

In Europa, volumul vanzarilor de bere a scazut, pe baze organice, cu 7% in perioada analizata, din cauza increderii reduse a consumatorilor si a vremii reci si ploioase. Luand in calcul si operatiunile de bauturi racoritoare, volumul vanzarilor grupului a scazut cu 3%.

SABMiller a consemnat un declin puternic al vanzarilor de bere in Polonia, de 14%, intrucat rezultatul din perioada similara a anului trecut a fost influentat de organizarea turneului de fotbal Euro 2012.

La nivel de grup, volumul vanzarilor de bere a scazut cu 1%, pe baze organice, in timp ce analistii consultati de Bloomberg anticipau un avans de 2%. Incluzand si bauturile racoritoare, volumul vanzarilor a stagnat fata de de intervalul aprilie-iunie din 2012.

SABMiller este prezent pe piata romaneasca prin intermediul Ursus Breweries, care detine unitati de producere a berii la Timisoara, Buzau, Brasov si o unitate de productie de capacitate mica la Cluj. Totodata, grupul a achizitionat in 2009, prin Ursus Breweries, producatorul Bere Azuga.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri