Cel mai mare numar de proiecte si cele mai mari, ca valoare (in euro), se regasesc la companiile care au contracte in regiunile Bucovina si Moldova (aproximativ 5 milioane euro valoare totala medie a proiectelor implementate in Bucovina, si valoare totala medie de 14,3 milioane euro pentru proiectele realizate in Moldova), ceea ce arata ca in cele doua regiuni exista, la acest moment, cea mai buna piata pentru constructii, se arata intr-un studiu al Trendellingent, companie romaneasca specializata in studii de piata B2B.
In ceea ce priveste proiectele finantate din fonduri UE, cea mai buna situatie, din punct de vedere al banilor atrasi este intalnita la firmele din Moldova si Muntenia.
Aproximativ 22% dintre firmele care deruleaza contracte in Moldova au proiecte finantate din fonduri UE in valoarea totala medie de 27 milioane euro, iar cele aproximativ 16% firme ce implementeaza proiecte in Muntenia au si proiecte finantate din fonduri UE a caror valoare totala medie se ridica la circa 41,6 milioane euro.
Studiul are la baza date de la Institutul National de Statistica si o ancheta sociala realizata pe un esantion de peste 200 de agenti economici din domeniul constructiilor civile si industriale cu cifra de afaceri de peste 1 milion EURO, care deruleaza proiecte in Bucovina, Moldova, Muntenia si Dobrogea.
Conform analizei pe baza datelor de la Institutul National de Statistica, intre anii 2007 -2012 investitiile financiare pentru sosele, strazi, drumuri si cladiri administrative au cea mai uniforma evolutie, fiind alocate aproximativ aceleasi sume in fiecare an. Investitiile in strazi, sosele si drumuri au avut cel mai mare varf in anul 2008 (14330.1 mil. ron), cunoscand apoi o usoara scadere si revenind pe crestere din anul 2011 (13917.9 mil. ron).
Studiul finit realizeaza o analiza complexa a pietei de constructii in zonele vizate precum si o estimare a potentialului de dezvoltare al firmelor din domeniul constructiilor pentru anul 2014 - 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri