Marile retele comerciale s-au angajat, printr-un parteneriat semnat cu Ministerul Agriculturii, sa micsoreze pretul la paine corespunzator cu reducerea de 15 puncte procentuale a TVA, astfel ca pretul ar putea scadea imediat cu cel putin 10%, a afirmat ministrul de resort, Daniel Constantin, citat de Mediafax.

"In protocolul pe care l-am semnat cu marile retele comerciale este un angajament practic al marilor retele comerciale de a scadea pretul exact cu diferenta. Nu stiu exact daca se va intampla exact cu diferenta. Eu am si anumite calcule care imi arata ca pretul poate scadea cu cel putin 10% imediat ce masura va fi implementata. Nu e o masura stabilita prin lege, ci pur si simplu este un angajament pe care l-au facut cei de la Asociatia Marilor Retele, fara sa fie un impuls din partea Ministerului Agriculuturii", a declarat Constantin.

La randul sau, premierul Victor Ponta a aratat ca este vorba de un parteneriat intre Guvern si sectorul privat, iar cine nu va dori sa scada pretul se va supune legilor pietei, in sensul ca nu va vinde.

El a precizat totodata ca productia de grau din acest an este cu 50% mai mare decat cea de anul trecut, astfel ca pe piata va exista o concurenta mai mare.

Guvernul a avizat, marti, reducerea taxei pe valoarea adaugata la paine la 9%, de la 1 septembrie, impactul negativ al masurii urmand sa fie compensat prin cresterea tot din septembrie a accizelor la alcool si introducerea de accize la bunuri de lux.

Reprezentantii Asociatiei Marilor Retele (AMCR) au transmis ca scaderea preturilor la raft la paine si produse de panificatie va fi proportionala cu reducerea TVA pentru aceasta categorie, de la 24% la 9%.

AMRCR a fost constituita in anul 2003 si are ca membri pe: Cora, Carrefour, Auchan, Kaufland, real, Selgros, Metro Cash & Carry, Billa, Mega Image, Penny Market, Lidl, Praktiker, Bricostore, Baumax, Dedeman, Hornbach, OBI si Mobexpert.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Bosch pune în funcțiune o linie de producție pentru măști, complet automatizată
Setari Cookie-uri