Rompetrol Rafinare (RRC) a finalizat modernizarea instalatiei de cocsare din cadrul rafinariei Petromidia, in urma unei investitii de aproximativ 53 milioane dolari, constructia si punerea in functiune a acesteia derulandu-se in perioada 2010 - 2013.
Investitia va asigura operarea si functionarea instalatiei la standarde ridicate de performanta, in conformitate cu angajamentele asumate privind respectarea normelor de protectie a mediului, potrivit Rompetrol.

"Modernizarea instalatiei de cocsare este parte a strategiei grupului Rompetrol si a unicului sau actionar KazMunayGaz pentru alinierea proceselor tehnologice si a instalatiilor rafinariei Petromidia la nivelul standardelor europene de calitate. Investitiile in tehnologie si mediu pe platforma Petromidia s-au ridicat in ultimii 5 ani la 600 milioane dolari, iar proiectul de modernizare a instalatiei de cocsare a determinat atingerea unor performante ridicate ale fluxului tehnologic, prin cresterea eficientei acestuia", a declarat directorul general al companiei Rompetrol Rafinare, Sorin Graure.

Dezvoltat in parteneriat cu Rominserv (contractorul general al grupului Rompetrol) si ConocoPhillips (unul dintre liderii sectorului petrolier international) modernizarea instalatiei a inceput in anul 2008 si a beneficiat din partea companiei americane atat de tehnologie si inginerie de baza, cat si de consultanta. Constructia si punerea in functiune a acesteia a avut loc in perioada 2010 – 2013.

Retail jobs
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri