Investitia va asigura operarea si functionarea instalatiei la standarde ridicate de performanta, in conformitate cu angajamentele asumate privind respectarea normelor de protectie a mediului, potrivit Rompetrol.

"Modernizarea instalatiei de cocsare este parte a strategiei grupului Rompetrol si a unicului sau actionar KazMunayGaz pentru alinierea proceselor tehnologice si a instalatiilor rafinariei Petromidia la nivelul standardelor europene de calitate. Investitiile in tehnologie si mediu pe platforma Petromidia s-au ridicat in ultimii 5 ani la 600 milioane dolari, iar proiectul de modernizare a instalatiei de cocsare a determinat atingerea unor performante ridicate ale fluxului tehnologic, prin cresterea eficientei acestuia", a declarat directorul general al companiei Rompetrol Rafinare, Sorin Graure.

Dezvoltat in parteneriat cu Rominserv (contractorul general al grupului Rompetrol) si ConocoPhillips (unul dintre liderii sectorului petrolier international) modernizarea instalatiei a inceput in anul 2008 si a beneficiat din partea companiei americane atat de tehnologie si inginerie de baza, cat si de consultanta. Constructia si punerea in functiune a acesteia a avut loc in perioada 2010 – 2013.