Retailerul suedez IKEA, prezent pe piata din Romania de sase ani, a lansat noul catalog de produse pentru 2014, 4-5% din acestea fiind fabricate in Romania. Preturile pentru anul 2014 vor fi mentinute la nivelul actual, a spus Cornel Oprisan, retail manager IKEA Romania.
Noul catalog cuprinde 3.000 de produse, dintre care 25% reprezinta noi lansari pe piata romaneasca, iar 77 sunt produse cu un pret mai mic.

Preturile din noul catalog includ TVA, sunt maxime si sunt valabile de la 1 septembrie 2013 pana la 25 august 2014.

IKEA lucreaza in Romania cu 40 de furnizori locali care livreaza circa 5% din produsele comercializate in magazinul din Bucuresti.

Noul catalog va fi disponibil in 950.000 de exemplare care vor fi distribuite in Bucuresti, Ploiesti si imprejurimi.

Si clientii din Romania ai retailerului de mobila vor putea sa isi aleaga produsele pentru locuintele lor si sa le plaseze in interiorul apartamentelor prin intermediul unei aplicatii mobile, 50 de pagini din catalog putand fi scanate prin "augmented reality app". Aplicatia va fi disponibila in Romania incepand cu 15 august.

Potrivit lui Cornel Oprisan, vanzarile companiei sunt sustinute in proportie egala de piese de mobilier si accesorii.

“O tendinta pe care am observat-o este ca cei care cumparau pana acum doar mobilier au inceput sa achizitioneze si accesorii. In medie, un client lasa in magazin intre 50 si 250 de euro pentru cumparaturi”, afirma Oprisan.
Cele mai comercializate produse au fost masutele Lack (15.000 de bucati vandute la pretul de 30 lei), scaunele Stefan (9.000 de bucati – 60 lei) si canapelele Beddinge (4.000 buc. – 909 lei).

Cea mai buna perioada din saptamana pentru vanzari este reprezentata de weekend, moment in care IKEA afiseaza o crestere de doua cifre a vanzarilor, spune Oprisan.

Al doilea magazin IKEA: Putin probabil sa-l deschidem in 2014

Intrebat in legatura cu stadiul proiectului pentru cel de-al doilea magazin din Romania, retail managerul IKEA a declarat ca este “putin probabil ca in 2014 compania sa deschida un nou magazin”.

“Cautam in continuare teren pentru un nou magazin, insa nu am decis inca nimic. Pe pagina noastra de Facebook avem numeroase intrebari legate de acest subiect. La Cluj exista chiar si o petitie semnata pentru un nou magazin IKEA”, declara Oprisan.

In luna februarie, unul dintre actionarii Era Shopping Park din Iasi anunta ca retailerul suedez negocia deschiderea unui magazin in cadrul parcului de retail, intelegere care are mari sanse sa se incheie in acest an. Cu toate acestea, IKEA nu a confirmat informatia.

Magazinul IKEA din Romania a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara, in 2007. Pana in luna martie 2010 a fost operat in sistem de franciza locala, iar dupa aceea IKEA Romania a devenit parte din IKEA Group.

Vanzarile magazinului din Bucuresti au crescut in perioada 1 septembrie 2011 - 31 august 2012, anul de catalog al companiei suedeze, cu 10,8%, la 400,99 milioane lei. Magazinul din Zona Comerciala Baneasa a avut in perioada mentionata aproape trei milioane de vizitatori si 11,3 milioane de produse vandute.

Compania suedeza, fondata in 1943, detine 338 de magazine in 40 de tari sau teritorii. In anul de catalog 2012 IKEA a avut vanzari de 27,5 miliarde euro, in urcare cu 14%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri