MSL Logistic Services, singurul furnizor independent de servicii logistice pentru industria farmaceutica din Romania, isi extinde activitatea catre zona de fabricare partiala, respectiv ambalarea si etichetarea medicamentelor, dupa ce compania a obtinut autorizarea de "Buna Practica de Fabricatie" (BPF, international- Good Manufacturing Practice, GMP) pentru medicamentele de uz uman (inclusiv cele pentru investigatie clinica).

„MSL Logistic Services isi extinde semnificativ activitatea intrucat autorizarea BPF ne permite sa furnizam servicii de etichetare/reetichetare si ambalare/reambalare a medicamentelor, alaturi de activitatile anterioare de depozitare, manipulare si transport al produselor, astfel incat o companie farmaceutica are la dispozitie toate serviciile logistice de care ar putea avea nevoie. Ca urmare a extinderii activitatii, ne asteptam la o crestere de 20% a cifrei de afaceri in 2014 fata de anul curent", a aratat Marina Hanna, director executiv MSL Logistic Services.

Reetichetearea si reambalarea apar in cazurile in care medicamentele sunt transportate international in ambalaje care contin cantitati mari, iar pentru comercializarea locala acestea trebuie redistribuite in ambalaje mai mici. (Re)ambalarea, (re)etichetarea si pastrarea produselor farmaceutice sunt etape care fac parte din procesul de productie, asa incat intra "sub umbrela" BPF: trebuie realizate sub un control strict, in conditii ambientale corespunzatoare, respectand proceduri foarte stricte, astfel incat sa se elimine posibilitatea contaminarii sau a contaminarii incrucisate cu alte produse.

"Toate conditiile care trebuie asigurate sunt foarte drastice si implica investitii atat in pregatirea personalului, cat si in amenajarea locatiei si echipamentele specifice. Investitia aferenta s-a ridicat la circa 100.000 euro: MSL Logistic Services a infiintat o sectie care sa desfasoare noile activitati, iar numarul total de proceduri pe care trebuie sa le respectam in companie s-a dublat", a precizat Marina Hanna.

MSL Logistic Services opereaza in sistemul distributiei directe a medicamentelor, prin care marfa ramane permanent in proprietatea producatorului local sau extern, operatorul logistic prestand doar servicii de depozitare, manipulare si transport. Prin extinderea serviciilor in zona de ambalare, etichetare etc, compania va acoperi practic toate categoriile de activitati de care ar putea avea nevoie un producator de medicamente.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Orange Romania: afaceri de 1,1 MLD. euro in 2019
Setari Cookie-uri