Advent International, una dintre cele mai mari firme din lume dedicate exclusiv investitiilor private de capital, a anuntat vanzarea societatii Deutek, cel mai mare producator de vopsele decorative din Romania catre Emerging Europe Accession Fund (EEAF), al treilea fond de private equity administrat de Axxess Capital.
De la achizitia Deutek in iulie 2005, Advent International a sustinut compania pentru a deveni lider de piata in Romania prin diversificarea ofertei de produse, a portofoliului de marci si a canalelor de distributie.

“Advent International ne-a sustinut continuu de la momentul investitiei sale in 2005 si, in tot acest timp, a jucat un rol cheie in succesul si dezvoltarea societatii. Ne asteptam sa continuam cresterea si sa ne consolidam pozitia de lider de piata si impreuna cu noul actionar Axxess Capital”, a declarat Gabriel Enache, director general al Deutek.

Compania are sediul in Bucuresti fiind prezenta la nivel national in toate magazinele mari de materiale de constructii si bricolaj din Romania si la nivel regional in tarile vecine Ucraina, Bulgaria si Moldova.

Valoarea tranzactiei nu a fost comunicata.

Advent este o prezenta activa in industria chimica de peste 25 de ani si a investit in peste 30 de companii din sector din intreaga lume. Firma are o experienta bogata in achizitionarea acestor companii de la corporatii multinationale ajutandu-le apoi sa devina companii de succes independente. Investitiile recente ale Advent in sectorul de produse chimice si materiale includ H.C. Starck, Maxam, Mondo Minerals, Oxea si Vinnolit.

Fondat in 1984, Advent International este unul dintre cei mai mari investitori de nivel mondial dedicat exclusiv investitiilor de capital privat. De la infiintare firma a atras 28 de miliarde de euro si a investit in peste 280 de tranzactii de cumparare din 36 de tari, realizand si peste 210 exituri totale sau partiale. Avand birouri pe patru continente, Advent se concentreaza asupra achizitiilor in vederea dezvoltarii si a celor traditionale precum si asupra tranzactiilor de repozitionare strategica din cinci sectoare incluzand servicii pentru companii si servicii financiare; sanatate; industriale; retail, bunuri de consum si relaxare; si tehnologie, media si telecomunicatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri