Deschiderea subsidiarei din Singapore urmeaza sa fie dezbatuta de actionari intr-o AGA programata pentru 20 septembrie, potrivit unui convocator transmis, miercuri, pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Deschiderea subsidiarei din Singapore urmeaza sa fie dezbatuta de actionari intr-o AGA programata pentru 20 septembrie, potrivit unui convocator transmis, miercuri, pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), citat de Mediafax.

Actionarii au aprobat la inceputul lunii iulie deschiderea unei subsidiare in Serbia. Decizii similare au vizat extinderea in Mauritius (septembrie 2012) si Senegal (2010).

La finele anului trecut, compania avea operatiuni in Europa de Sud, Asia Centrala, Africa de Nord si Africa de Vest, furnizand servicii de achizitii de date seismice, procesare, interpretare si alte servicii geologice si geofizice, se arata in raportul anual.

Compania are si o filiala inregistrata in Maroc, Prospect Geoservices.

Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 29% in primul semestru din acest an, la 133 milioane lei (30,3 milioane euro), in timp ce pierderile au urcat cu 71%, la 10,5 milioane lei (2,4 milioane euro). In perioada similara a anului trecut, Prospectiuni a consemnat o cifra de afaceri de aproape 103 milioane lei si pierderi de 6,1 milioane lei.

Cresterea pierderilor a fost determinata de constituirea unor provizioane de 8,6 milioane lei, din acest an compania inregistrand lunar povizioanele. In exercitiul financiar anterior, provizioanele au fost stabilite la finalul anului. Exceptand aceste cheltuieli, Prospectiuni ar fi inregistrat pierderi de 1,9 milioane lei.

Omul de afaceri Ovidiu Tender detine 55,7% din actiunile Prospectiuni, prin firma Tender SA Timisoara, iar SIF Muntenia (SIF4) are 11,82%.

Actiunile Prospectiuni au stagnat in sedinta bursiera de miercuri la 0,156 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 112 milioane lei (25,3 milioane euro).

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri