„Este nevoie ca economia Romaniei sa intre pe un trend sustinut de crestere. Suntem o tara cu un potential economic crescut”, spune Daniel Guzu (foto), proprietarul producatorului de materiale pentru constructii Duraziv, care apreciaza ca accesul la finantare face ca proiectele in constructii sa fie blocate, pe hartie existand o cerere foarte crescuta in detrimentul unui consum de materiale pentru constructii scazut.
Antreprenorul roman apreciaza ca desi in constructii la acest nu se simte o revenire ca urmare a cresterii PIB de 1,7% in S1, efectele acestei evolutii se vor simti in curand.

„Atat timp cat inregistram o evolutie economica nu putem fi decat bucurosi. Efectele acestor evolutii se vor simti cat de curand. Este nevoie ca economia Romaniei sa intre pe un trend sustinut de crestere. Suntem o tara cu un potential economic crescut. Constructiile au un potential foarte mare pentru ca pe hartie exista o cerere foarte mare, doar ca e mai dificil accesul catre diverse surse de finantare in acest interval. Crestere economiei ar putea influenta increderea consumatorilor ceea ce va duce ulterior la un avans al consumului”, a declarat pentru wall-street.ro, proprietarul Duraziv.

Guzu a obsevat insa o activitate mai intensa in prima parte a anului spre domeniul privat.

„Trendul este unul promitator .Constructiile nu au crescut in acelasi ritm cu restul economiei. Volumul lucrarilor de constructii a scazut potrivit datelor statistice influentat fiind de diminuarea numarului de proiecte publice. Ca veste buna, a existat o activitate mai intensa in domeniul privat ceea ce denota o crestere a increderii unor investitori si identificarea unor solutii de finantare din partea acestora”, spune acesta.

Proprietarul Duraziv mai spune ca in a doua partea a anului activitatea economica este una mai intensa, fiind intervalul in care se simte aportul adus de domenii precum agricultura sau constructii.

„In ceea ce priveste agricultura se estimeaza ca vom avea un am mai bun decat cel anterior. In constructii va exista cel mai probabil o stagnare a activitatii. Speram si intr-o reluare a proiectelor cu fonduri publice. Sunt multe lucrari care au fost demarate in anii anteriori si lasate in stand-by acum. Chiar si volumul lucrarilor de termoreabilitare s-a diminuat, ori in aceasta directie e nevoie acuta de indentificarea unor solutii pentru reducerea consumului energetic al fiecarei locuinte”.

Proprietar si al firmei Natura SRL, specializata in productia de sucuri si gemuri naturale, Guzu isi pune mari sperante in acest an in agricultura.

„Sunt sanse mari sa inregistram o crestere economica mai buna. Evolutia agriculturii ar putea juca un rol foarte important in aceasta directie”, a incheiat Daniel Guzu.

Afacerile producatorului de materiale pentru constructii Duraziv ar putea creste cu 10% in acest an, la o valoare de circa 20 de milioane de euro daca vremea va fi favorabila desfasurarii proiectelor aflate in derulare si daca factorul politic nu va influenta intr-o anumita masura piata de profil.

Duraziv detine trei unitati de productie in Romania, de mortare uscate, vopsele si tencuieli pe baza de apa, respectiv de de profile metalice, situate langa Bucuresti, in Popesti Leordeni.

Compania este activa pe piata de materiale de constructii din 2003, fiind infiintata sub denumirea initiala de Bau Profil de catre antreprenorii Daniel si Irina Guzu.

Principalii concurenti ai Duraziv pe piata locala sunt AdePlast, Henkel (Ceresit) sau Baumit.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri