Bon fiscal in Centrul Vechi? Doar un sfert din baruri au auzit de asa ceva

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania a realizat un studiu cu privire la localurile din Centrul Vechi al Capitalei din care rezulta, printre altele, ca putin peste un sfert din acestea acorda automat bon fiscal.

„In urma studiului, se poate observa ca in majoritatea unitatilor Horeca analizate (73%) nu se elibereaza bon fiscal decat la cerere, iar in 27% din cazuri acesta a fost eliberat in mod automat fara o solicitare ulterioara. Printre unitatile ce elibereaza bon fiscal automat se numara Cafeneaua Egipteana, Entourage si Curtea Berarilor”, se mentioneaza intr-un raport al Asociatiei.

De asemenea, 64% dintre barurile analizate dispun de afise cu informatii obligatorii pentru consumatori (de exemplu numarul protectiei consumatorilor).

In ceea ce priveste existenta unor produse alternative pentru cei care sufera de anumite probleme medicale, precum alergii la diferite alimente sau prefera de exemplu zaharina in schimbul zaharului, doar in 59% dintre locatii se pun la dispozitie astfel de produse.

A.N.P.C.P.P.S.Romania mentioneaza ca niciunul dintre restaurantele si barurile luate in calcul nu dispun de toalete pentru persoane cu dizabilitati.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de A.N.P.C.P.P.S.Romania in parteneriat cu Academia de Studii Economice – Facultatea Marketing.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri