Privatizarea Oltchim: israelienii de la Fortissimo Capital si PCC se asociaza

Fondul de investitii israelian Fortissimo Capital si PCC SE, actionar minoritar al Oltchim, vor forma un consortiu pentru privatizarea combinatului chimic si au transmis ministrului Economiei, Varujan Vosganian, si administratorilor judiciari, ca vor face saptamana viitoare o oferta.

Ministrul Economiei s-a intalnit marti cu Yuval Cohen, partener fondator si manager al Fortissimo Capital, fond de investitii care si-a manifestat interesul in vederea participarii la procesul de privatizare al combinatului Oltchim.

La intalnire au participat Wojciech Zaremba (foto), reprezentantul PCC SE, companie inregistrata in Germania, administratorii judiciari Gheorghe Piperea si Niculae Balan, precum si conducerea combinatului Oltchim, reprezentata de Armand Spiru.

"PCC SE, actionarul minoritar al Oltchim, si fondul israelian de investitii Fortissimo Capital vor forma un consortiu pentru privatizarea combinatului valcean si au transmis, in cadrul discutiilor, ministrului Varujan Vosganian si administratorilor judiciari, ca vor face saptamana viitoare o oferta in acest sens. Fortissimo Capital si PCC SE au cerut administratorilor judiciari sa stabileasca un termen final pentru depunerea ofertelor de privatizare pentru toti competitorii interesati sa investeasca la Oltchim.Reprezentantii consortiului nou-format au aratat ca sunt dispusi sa faca investitiile necesare pentru repornirea combinatului in sistem integrat cu Platforma Petrochimica Bradu, la intreaga capacitate", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

PCC SE detine direct 18,31% din actiunile Oltchim si indirect 14,02% din tutluri, prin intermediul Polyolt Holding, firma inregistrata in Cipru.
Fortissimo Capital este un fond privat de investitii care investeste in principal in companii publice si private israeliene din domeniul tehnologiei si industriei, ce au nevoie de infuzii de capital pentru dezvoltarea afacerilor.
Ministerul Economiei a anuntat recent ca si producatorul de crom Yildirim Holding din Turcia este interesat sa participe la privatizarea combinatului chimic.

Citeste si:
Lider ALDE, despre suspendarea presedintelui Klaus Iohannis
Varujan Vosganian,...

Statul a esuat anul trecut in incercarea de a privatiza Oltchim, controlata de Ministerul Economiei. Combinatul chimic se afla in insolventa din luna ianuarie a acestui an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri