Producatorii de medicamente generice din Romania propun printre masuri prescrierea medicamentelor pe baza denumirii comune internationale (DCI), cu posibilitatea ca medicul sa specifice o marca, combinata cu o tinta valorica pentru prescrierea de generice, eliberarea obligatorie de generice la nivelul farmaciilor pentru retetele DCI sau substituirea pentru retetele pe marca, monitorizarea prescrierilor din punct de vedere al conformarii la tintele de prescriere/eliberare, cu sanctiuni pentru lipsa de conformitate sau excluderea de la taxa claw-back a medicamentelor sub 30 lei, care in prezent reprezinta 88% din totalul volumului vanzarilor.

O crestere a proportiei volumului de prescrieri de medicamente generice la 80% din totalul acestora ar duce la economii anuale de peste 30 milioane de euro pentru stat si de peste 67 milioane de euro pentru pacienti.

Din Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania fac parte companiile Actavis, AC Helcor, B. Braun Pharmaceuticals, Biofarm, Dr. Reddy’s, Egis, Fresenius Kabi, Gedeon Richter, Glenmark Pharmaceuticals, Infomed Fluids, Krka, Labormed, Magistra CC, Medochemie, Sandoz, Terapia-Ranbaxy, Teva, Zentiva.

Salariul minim creste din nou...
Citeste si: Salariul minim creste din nou! Cat conteaza pentru investitori?