Pentru a fi disponibile pe piata, medicamentele generice trebuie sa depaseasca, in primul rand, o serie de bariere de acces, ridicate de reglementarile in vigoare, sustine Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR), care propune autoritatilor o serie de masuri care vizeaza scaderea cheltuielilor cu medicamente cu aproximativ 100 de milioane euro pe an, reprezentand atat economii la bugetul de stat cat si diminuarea costurilor suportate de pacienti.

Producatorii de medicamente generice din Romania propun printre masuri prescrierea medicamentelor pe baza denumirii comune internationale (DCI), cu posibilitatea ca medicul sa specifice o marca, combinata cu o tinta valorica pentru prescrierea de generice, eliberarea obligatorie de generice la nivelul farmaciilor pentru retetele DCI sau substituirea pentru retetele pe marca, monitorizarea prescrierilor din punct de vedere al conformarii la tintele de prescriere/eliberare, cu sanctiuni pentru lipsa de conformitate sau excluderea de la taxa claw-back a medicamentelor sub 30 lei, care in prezent reprezinta 88% din totalul volumului vanzarilor.

O crestere a proportiei volumului de prescrieri de medicamente generice la 80% din totalul acestora ar duce la economii anuale de peste 30 milioane de euro pentru stat si de peste 67 milioane de euro pentru pacienti.

Din Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania fac parte companiile Actavis, AC Helcor, B. Braun Pharmaceuticals, Biofarm, Dr. Reddy’s, Egis, Fresenius Kabi, Gedeon Richter, Glenmark Pharmaceuticals, Infomed Fluids, Krka, Labormed, Magistra CC, Medochemie, Sandoz, Terapia-Ranbaxy, Teva, Zentiva.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri