Dupa investitii de 20 mil. euro, retailerul de moda Sprider si-a inchis intreaga retea de magazine

Retailerul de moda elen Sprider Stores a inchis intreaga retea de magazine, din cauza refuzului bancilor de a continua finantarea, potrivit presei elene, reprezentanta din Romania intrand in faliment in luna iulie, scrie Mediafax.

Potrivit raportului financiar din primul semestru, Sprider a inceput anul 2013 cu zece magazine in Romania, sapte fiind inchise pe parcursul primelor sase luni.

"Declinul continuu in consum ca urmare a recesiunii prelungite a economiei Greciei, criza datoriilor si climatul de incertitudine a caracterizat si prima jumatate a anului curent. In acest context, am continuat eforturile de rationalizare a retelei de vanzari, atat in Grecia si in strainatate, cu inchiderea a 24 magazine in Grecia, sapte magazine in Romania si unul in Bulgaria. Prin urmare, la 30 iunie, reteaua numara 61 de unitati, dintre care 54 in Grecia, trei in Romania si patru in Bulgaria. Filialele grupului din Romania si Cipru sunt acum in lichidare", se arata in raport.

La sfarsitul lunii iulie, Tribunalul Bucuresti a dispus intrarea in faliment a Sprider Stores SRL.

"Dispune dizolvarea societatii debitoare in conformitate cu prevederile art.107 alin.2 din lege. Ridica dreptul de administrare al debitoare in conf .cu art.107 alin.2 lit.a din lege. Desemneaza lichidator judiciar pe Prime Insolv Practice S.P.R.L care va indeplini atributiile prevazute de art. 25 din lege (...). Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei. Stabileste termen maxim de 10 zile de la data notificarii deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor catre lichidator. Dispune notificarea de catre lichidatorul judiciar a intrarii in faliment catre toti creditorii", se arata in hotararea instantei.

Citeste si:
Esprit închide 50 de magazine și concediază 1.200 de angajați
Esprit închide 50 de magazine...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Sprider Stores a intrat pe piata din Romania in anul 2007 si a investit peste 20 de milioane de euro in amenajarea unitatilor din Romania. La inceputul anului, compania se arata optimista cu privire la activitatea sa.

"Sprider Stores se afla de peste cinci ani in Romania si intentioneaza sa ramana. Pentru a ne asigura o crestere sanatoasa pe termen lung, strategia noastra este sa evitam toate riscurile potentiale, pentru a ne dezvolta reteaua actuala de magazine situate in unele dintre cele mai bune locatii, dupa ce am renuntat la unele din locatiile care presupuneau costuri operationale mari si care aduceau venituri mici", declara in luna ianuarie, intr-un comunicat, Constantinos Pipinelis, directorul general al Sprider Stores.

Anul trecut, compania din Romania a avut vanzari de 15,8 milioane lei, in scadere cu 37% fata de 2011, si pierderi de peste trei ori mai mari, de 33 milioane lei.

Pana la inceputul crizei, grupul elen Sprider, listat la bursa din Atena, avea 110 magazine in Grecia, Romania, Bulgaria, Cipru, Serbia si Polania, cu vanzari in jur de 160 milioane euro si 2.000 de angajati. Compania a inceput sa-si reduca reteaua in 2009.

Citeste si:
La Doi Pasi a ajuns la 1.000 de magazine pe plan local
Reteaua La Doi Pasi a ajuns...

In luna ianuarie, compania a cerut protectie fata de creditori conform legii falimentului, pentru a implementa un program de restructurare si a asigura continuarea fara perturbari a operatiunilor. Datoriile totale ale companiei se ridica la 90 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri