Grupul polonez Integer.pl, cel mai mare operator postal privat din Polonia si furnizorul retelei internationale de automate pentru colete InPost, va implementa montarea a 200 de unitati de terminale stradale electronice pentru ridicarea coletelor in Romania, pana la sfarsitul anului.

La inceputul lui 2014, acestea vor fi operationale si disponibile clientilor. Masura reprezinta faza initiala a expansiunii pe plan local ce vizeaza crearea unei retele de 500 de automate pana la sfarsitul anului viitor.

Compania urmareste sa asigure prezenta InPost in cele mai importante orase din Romania. In prezent, Integer.pl Group este in faza finala de negociere a parteneriatelor strategice cu operatori locali care sa asigure serviciile de curierat asociate alimentarii automatelor.

Amplasate in zone publice, cu trafic ridicat, precum supermarketuri, benzinarii, statii de metrou, centre comerciale, si altele, automatele InPost permit ridicarea 24/24 a cumparaturilor comandate prin magazinele online.

La plasarea comenzii, clientii opteaza pentru serviciul de livrare InPost si aleg automatul din zona de unde doresc sa ridice coletul. Acestia pot monitoriza livrarea si primesc notificari prin sms si e-mail la sosirea pachetului, precum si un cod utilizat pentru a deschide caseta.

Clienti beneficiaza atat de posibilitatea de a prelua pachetul la orice ora, dintr-o zona convenabila, precum si de tarife de livrare mai mici. Sistemul eficientizeaza logistica de transport prin reducerea distantelor parcurse de catre curieri, ceea ce face ca InPost sa ofere o alternativa mai ieftina la livrarile actuale.

Expansiunea in Romania face parte dintr-un plan amplu de dezvoltare si investitii la nivel european de 300 mil. euro derulat de catre Grupul Integer.pl.

Extinderea in Romania este determinata de avansul comertului electronic pe plan local – domeniu cheie de actiune a Grupului. Cu o valoare estimata la 600 mil. euro in 2012, comertul online urmeaza sa inregistreze o crestere de 25% (750 mil. EUR) pana la sfarsitul lui 2013, potrivit studiului Romanian E-Commerce Market 2012.

La ceste oportunitati se adauga cei peste 1 milion de utilizatori de internet care realizeaza cumparaturi online si cele peste 3.500 e-shops active pe piata.

„Romania este o piata in dezvoltare cu un potential important pentru noi tipuri de servicii, deci o tinta interesanta pentru expansiunea noastra”, a declarat Rafa Brzoska, CEO Integer.pl Group.

Compania is continua dezvoltarea simultan si pe alte piete. Grupul Integer.pl deruleaza cea mai ampla extindere in afara Poloniei din istoria companiei. In prezent, peste 2400 de automate pentru colete sunt disponibile in diverse modele la nivel mondial si doar anul acesta vor fi amplasate alte 2000 de unitati. Automatele InPost sunt disponible in 14 tari din lume, cucerind pe langa Polonia, in doar doi ani, piete precum Arabia Saudita, Australia, Brazilia, Chile, Marea Britanie, Irlanda, Lituania, Letonia, Estonia, Ucraina, Rusia, Cipru, Slovacia si Cehia.

Proiectul de implementare a terminalelor inovatoare este realizata impreuna cu compania de private equity PineBridge Investments. Acesta implica instalarea a circa 16.000 de unitati pana in 2016 si face parte dintr-un plan de investitii la nivel european pe trei ani, in valoare de 300 mil. euro.

Planul vizeaza si lansarea de noi automate pentru colete. Integer.pl Group a contractat pana in prezent circa 6.000 de locatii pentru amplasarea de noi echipamente in 15 tari europene. De asemenea, compania se pregateste sa intre si pe cele mai mari piete din lume – China si SUA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri