Avicola Buzau desfasoara activitati in sectorul producerii si comercializarii de furaje, pui si oua pentru incubat, facand parte dintr-un grup de societati care opereaza pe piata din Romania sub marca "coco-rico".

Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica realizata ca urmare a dobandirii controlului unic de catre Avicol a Buzau asupra unor active apartinand Avicola Calarasi si Nutricom.

"Analiza efectuata din punct de vedere concurential a demonstrat ca operatiunea de concentrare economica nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia. In aceste conditii Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune, constatand ca, desi operatiunea cade sub incidenta legii, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal", se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

Citeste si:

Avicola Buzau, listata la Bursa de Valori Bucuresti, a incheiat anul 2012 cu un profit net in valoare de 1,68 milioane de lei, in scadere usoara fata de castigul obtinut in 2011, de 1,82 milioane de lei. Cifra de afaceri a fost de 116,2 milioane de lei (26 milioane de euro), in crestere de la 94 milioane de lei in anul precendent.
Avicola Buzau este detinuta de firma Aaylex Prod SRL, in proportie de 66,84%.

Avicola Calarasi este parte a grupului Nutricom Oltenita (NUTE), listat, de asemenea, la Bursa de Valori Bucuresti. Producatorul a incheiat anul 2012 cu afaceri de 195 milioane de lei (43 milioane de euro), fiind controlata de Agrigento Holdings, inregistrata in Cipru.