Reteaua medicala privata Gral Medical a inaugurat primul spital al companiei, OncoFort, dupa o investitie de sapte milioane de euro. Grupul estimeaza venituri de patru milioane de euro pentru primul an de functionare a unitatii, a anuntat compania, potrivit Mediafax.

Spitalul este situat in zona Alba Iulia din Bucuresti, are o suprafata de 5.000 metri patrati si o capacitate de 50 de paturi. Unitatea cuprinde o sectie de radioterapie, o sectie de chimioterapie, blocul operator cu doua sali de operatii, departamentul de imagistica medicala si un centru de diagnostic rapid.

Desi planurile initiale vizau o investitie greenfield, compania a decis transformarea, in etape, a unui centru de diagnostic existent in spital. Astfel, investitia in cladirea in care este dezvoltat spitalul a debutat cu o clinica, aceasta fiind completata ulterior cu un centru de imagistica, unul de dializa, unul de radioterapie si chimioterapie si, in acest an, cu sectia de chirurgie.

In prezent, serviciile oferite de spitalul OncoFort sunt cele de chirurgie oncologica laparoscopica sau deschisa, din sfera digestiva, generala, genito-mamara, ORL si urologica.
"Am reusit sa efectuam in jur de 2-3 operatii pe zi in numai o saptamana de functionare. Trei operatii au fost de o complexitate crescuta", a declarat Robert Serban, actionarul Gral Medical.

Compania estimeaza ca in primul an de functionare spitalul va avea venituri de patru milioane de euro. De asemenea, reprezentantii retelei medicale spun ca, dupa un an, spitalul isi va extinde capacitatea la 100 de paturi.

Citeste si:
Afacerile Gral Medical au crescut cu 24% in primul semestru din 2018
Afacerile Gral Medical au...

Spitalul este cel de-al doilea proiect finalizat de companie in anul 2013, dupa ce in prima parte a anului aceasta a inaugurat un centru nou in Ramnicu Valcea.

Grupul de firme Gral Medical estimeaza ca va incheia acest an cu o cifra de afaceri de circa 20 milioane euro, in crestere cu 17% fata de nivelul de anul trecut, de circa 17 milioane euro (75 milioane lei).

Cele mai importante doua firme ale grupului sunt Gral Medical si Medical Center Gral, unde activeaza 24 de centre medicale si un spital, iar echipa medicala depaseste 1.200 de persoane. Grupul Gral este detinut de Robert si Georgeta Serban.

Citeste si:
Gral Medical: Venituri de 123 mil. lei in 2017. Ce investitii noi face
Gral Medical: Venituri de 123...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Pacientii oncologici se trateaza cu un sfert din aparatura necesara