"Valoarea totala a investitiei este de circa 3 milioane de euro, finantata din credit bancar si cu aport financiar propriu si se va derula in perioada 2014-2015. Prin realizarea acestei investitii se asigura conditiile necesare pentru cresterea cifrei de afaceri si a profitului realizat", potrivit unui comunicat al companiei transmis luni Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In comunicat se precizeaza ca managementul companiei a optat pentru constructia depozitului de GPL intrucat piata de profil este "intr-o crestere constanta", de aproximativ 12% anual, sustinuta de pretul cu 50-60% mai scazut decat al benzinei sau motorinei, noteaza Mediafax.

Depozitul de GPL va deservi clientii din Bucuresti.

Citeste si:

Compania este controlata de firma Laird Resources, inregistrata in Insulele Virgine Britanice. Firma era detinuta de omul de afaceri Ovidiu Popescu, decedat in iulie 2011. Laird Resources a cumparat in 1999 de la fostul Fond al Proprietatii de Stat 51% din actiunile Petrolexportimport, apoi si-a majorat participatia la 76,7%.

Petrolexportimport a fost infiintata in 1948 si inainte de 1989 era principala companie prin intermediul careia se desfasurau afacerile cu petrol ale Romaniei.