"Suntem in buget. Mediplus merge bine, va avea o crestere de peste 10%. La Sensiblu evolutia este mai slaba. Vom fi usor peste anul trecut, dar ramanem pe pierderi. Va fi un miracol daca vom inregistra un mic plus", a spus Popescu.

Mediplus, care ocupa primul loc pe piata distributiei farma, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 3,14 miliarde lei (706 milioane euro), in crestere cu 16,5% fata de 2011, si un profit net de 63 milioane lei (14,1 milioane euro), cu circa 12% mai mare.

In schimb, Sensiblu a inregistrat anul trecut pierderi brute de 63,5 milioane lei (14,2 milioane euro), fata de un castig net 1,16 milioane lei in 2011. In ceea ce priveste cifra de afaceri, aceasta a crescut cu 18,4%, la circa 1,1 miliarde lei (244,6 milioane euro).

Reteaua Sensiblu, care numara anul trecut putin peste 400 de farmacii, va incheia acest an cu 10-15 unitati in plus. "Am decis sa nu mai dezvoltam reteaua. Am relocat farmacii care nu mergeau si am deschis farmacii noi doar in centrele comerciale cu care aveam contracte semnate", a spus Popescu.

Citeste si:

In cursul anului trecut, compania a achizitionat 90 de farmacii City Pharma, seful A&D Pharma precizand ca nu a renuntat la niciuna din aceste unitati.

Recent, Sensiblu a atras o facilitate de factoring de tip club de la BCR si UniCredit Tiriac Bank, in valoare de 100 milioane euro echivalent lei, concomitent cu o refinantare de circa 190 milioane euro de la BCR, BRD si Unicredit Tiriac Bank.

Grupul A&D Pharma este controlat de oamenii de afaceri Walid Abboud, Roger Akoury, Ludovic Robert si Michel Eid.