Vanzarile Gedeon Richter in Romania au crescut in primele noua luni cu 11,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 107,8 milioane euro, cea mai mare contributie avand-o divizia de distributie si retail, reiese dintr-un raport al grupului farmaceutic ungar, scrie Mediafax.

In ianuarie-septembrie 2012, cifra de afaceri a grupului a fost de 97 milioane euro.

Gedeon Richter detine in Romania o fabrica de medicamente la Targu-Mures - Gedeon Richter Romania, o retea de peste 120 de farmacii - Gedeon Richter Farmacia si distribuitorul Pharmafarm.

Distributia si retailul au avut in intervalul mentionat vanzari de 94,2 milioane euro, cu 13,5% mai mari decat in primele noua luni din 2012, generand 72% din totalul realizat de grupul ungar pe aceste segmente. In lei cresterea a fost de 13%.

"Cresterea vanzarilor in Romania a fost de 13% in lei (13,5% in euro) in primele trei trimestre. In al treilea trimestru s-a inregistrat si o usoara scadere a intarzierilor la plati, dar intarzierile excesive continua sa caracterizeze industria", se arata in raportul grupului.

Citeste si:
Paracetamol cu rația în farmaciile din România: doar 2 cutii de...
Farmaciile din România,...

Vanzarile de produse farmaceutice proprii s-au situat in primele noua luni la 23,4 milioane euro (102,8 milioane lei), cu 4,5% peste valoare raportata in intervalul similar al anului trecut. Cea mai mare contributie la aceasta crestere au avut-o produsele Cavinton, Ossica si Duplecor.

Produsele pentru sanatatea femeii si-au continuat trendul descendent, inregistrand o scadere de 7,4% in perioada mentionata, la 5 milioane euro.

Anul trecut, vanzarile Gedeon Richter in Romania au crescut cu 1,4% fata de 2011, la 131,4 milioane de euro. Operatiunile din Romania au generat peste 11% din cifra de afaceri consolidata grupului (de 1,13 miliarde euro - n.r.), astfel ca piata a ocupat prima pozitie intre statele din Uniunea Europeana unde activeaza si a doua pozitie in clasamentul tuturor pietelor pe care este prezent Gedeon Richter, fiind devansata de Rusia.

Pentru acest an, grupul ungar estimeaza o crestere intre 0 si 5% pe piata romaneasca. Potrivit datelor Cegedim, Gedeon Richter ocupa la sfarsitul anului trecut locul 20 pe piata farmaceutica din Romania cu o cota de 1,4%.
De la achizitia fabricii Armedica din Targu Mures, in 1998, Gedeon Richter a investit peste 50 milioane dolari in Romania in facilitati de productie, laboratoare de controlul calitatii, dezvoltarea de produse si logistica.

Citeste si:
Taximetriștii din Târgu Mureș oferă transport gratuit medicilor
Taximetriștii din Târgu Mureș...

La nivel de grup, Gedeon Richter a inregistrat o crestere cu 5,2 % a vanzarilor in primel noua luni, la 878,5 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Vânzările de produse în România au crescut cu aproape 40% 
Setari Cookie-uri