"Consiliul director al HRADF (fondul elen de valorificare a activelor statului - n.r.) a aprobat astazi urmatorii investitori pentru calificarea in faza B a procesului de licitatie pentru achizitia a 100% din actiunile TRAINOSE S.A.: consortiul Rossiyskie Zheleznye Dorogi (RZD) - GEK TERNA, SNCF Participations si Grup Feroviar Roman (GFR)", se arata intr-un comunicat transmis de agentia guvernamentala elena, scrie Mediafax.

Presa elena scria joi ca cele trei companii vor primi avizul, intrucat respecta conditiile, inclusiv cea privind capacitatea financiara.
Autoritatile elene au anuntat la mijlocul lunii septembrie ca GFR, SNCF si RZD au depus scrisori de intentie pentru preluarea TRAINOSE.

Astfel, toate companiile care au transmis scrisori de intentie in prima etapa a privatizarii au primit acordul pentru a trece in faza a doua, cea a transmiterii de oferte angajante, intrucat indeplinesc condtiile minime cerute, respectiv criteriile referitoare la capacitatea financiara si know-how.

Oficialii eleni spera ca statul sa obtina in urma privatizarii companiei 200 de milioane de euro, potrivit Reuters.

Citeste si:

Grupul de companii Grampet-GFR, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost desemnata in luna iulie castigator al licitatiei pentru preluarea operatorului de stat de transport feroviar de marfa HZ Cargo din Croatia. GFR, nteresat si de preluarea companiei BDZ Bulgaria, opereaza pe piata din Ungaria si se extinde in Germania, Austria, Republica Moldova si Serbia.

In luna iunie, GFR a fost declarat castigator in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni.

Preluarea pachetului de actiuni de catre GFR nu a putut fi finalizata pana la termenul limita, 14 octombrie, pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei.