Iberdrola nu va mai investi in Romania in productia de energie eoliana. Grupul spaniol va ramanane cu doar 80 MW din cei 1.200 MW anuntati si se va axa, in acest domeniu, pe activitatile din America de Nord si de Sud, scrie Mediafax.

"In Romania Iberdrola ramane doar cu cei 80 MW aflati in productie. Este un proces de dezinvestire care, practic, este finalizat", au declarat surse din companie.

Unul dintre motivele pentru care grupul spaniel a decis sa renunte la investitiile in productia de energie eoliana este reprezentat si dificultatile financiare cauzate de criza financiara la nivel global, potrivit surselor citate.

"In Europa, grupul se va concentra doar pe Scotia. La nivel global, va investi in America de Nord si America de Sud", au mai spus sursele citate.

Iberdrola s-a retras, in urma cu aproximativ trei ani, si din proiectul constructiei reactoarelor nucleare 3 si 4 de la central de la Cernavoda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri