Schimbari la Biofarm: Bilteanu si Hrebenciuc sunt noii membri in consiliul de administratie

Biofarm are un nou Consiliu de Administratie, condus tot de directorul general Danut Vasile si in care se regasesc patru nume noi, printre care Dragos Bilteanu (foto), presedintele SIF Banat-Crisana, si Andrei Hrebenciuc, din partea SIF Moldova, scrie Mediafax.

In Consiliul de Administratie au fost alesi Danut Vasile, care si-a pastrat si functia de presedinte, Dragos Bilteanu, El Lakis Najib, Tudor Ciurezu si Andrei Hrebenciuc. Remuneratiile membrilor au ramas aceleasi (5.000 lei net pe luna - n.r.)", au aratat sursele citate.

Cetateanul libanez El Lakis Najib este presedintele companiei Romenergo si membru in CA al SIF Banat-Crisana, Tudor Ciurezu a candidat din partea SIF Oltenia (SIF5), unde este presedinte CA si director general, iar Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, a fost sustinut de SIF Moldova, unde este membru in CA.
Celelalte candidaturi au apartinut actualilor membri ai CA, respectiv Danut Vasile, actualul presedinte si director general al Biofarm, Andrei Ion, Elena Calitoiu si Tudor Dumitru.

In urma cu doua saptamani, actionariatului Biofarm s-a schimbat, dupa ce SIF Oltenia a vandut pachetul de 315 milioane de actiuni, pentru 96,075 milioane lei, catre SIF Muntenia, controlata indirect de SIF Banat-Crisana.
Astfel, SIF Banat Crisana, condusa de Dragos Bilteanu, detine indirect un pachet de control de 51% din actiunile producatorului de medicamente. Un alt actionar important este SIF Moldova, cu 13,3% din actiuni.

Producatorul de medicamente a raportat pentru primul semestru un profit net de 13,53 milioane lei (3 milioane euro), in crestere cu 10,3%, iar afacerile au integistrat o dinamica similara, urcand la 58,44 milioane lei (13,3 milioane euro).

Citeste si:
Dosarul retrocedarilor: Hrebenciuc si printul Sturdza, condamnati
Hrebenciuc si printul Sturdza...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Compania este cotata la Bursa de Valori Bucuresti, iar actiunile sunt suspendate de la tranzactionare miercuri pentru intrunirea AGA si informarea investitorilor cu privire la deciziile actionarilor. Ultimul transfer cu aceste actiuni a fost incheiat marti la un pret de 0,2889 lei, in crestere cu 3,85%. La acest pret capitalizarea companiei este de 316,3 milioane lei (71 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri