Producatorul de medicamente generice Terapia Ranbaxy va infiinta, pana in anul 2015, un centru de cercetare - dezvoltare pentru productia de noi medicamente generice. Investitia va ajunge la aproape 30 de milioane de lei, iar o parte din suma va fi asigurata din fonduri europene, scrie Mediafax.

Managerul de cercetare-dezvoltare al Terapia Ranbaxy, Mihaela Opris, a declarat ca in noul centru vor fi facute testari la scara pilot si va avea loc dezvoltarea metodelor analitice.

"Terapia Ranbaxy va infiinta un centru de cercetare-dezvoltare in cadrul caruia se vor dezvolta produse medicamentoase generice noi, vor fi facute testari la scara pilot si va avea loc dezvoltarea metodelor analitice utilizate in analiza tuturor seriilor fabricate aici. Nu am avut, in ultimii ani, un spatiu dedicat. Chiar si pentru cercetarea produselor noi e necesara respectarea unor reguli, ca cercetarea sa se desfasoare conform legislatiei in vigoare”, a spus Opris.

Reprezentantii companiei au afirmat ca proiectul are o valoare totala de 29,2 milioane de lei, din care suma nerambursabila din fonduri europene aprobata prin Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) este de 11,2 milioane de lei, restul fiind contributia proprie a companiei.

La aceeasi conferinta de presa, ministrul delegat pentru Invatamant Superior si Cercetare, Mihnea Costoiu, a declarat ca proiectul este "extrem de important".

Citeste si:
O singura zi de munca pe saptamana asigura starea de bine a oamenilor
O singura zi de munca pe...

"Proiectul de la Terapia Ranbaxy este unul dintre proiectele de succes, care incep sa fie implementate si care sa aiba la final beneficii extrem de importante pentru companie, prin crearea locurilor de munca, noi tehnologii, noi produse, care in final sa ajunga la oameni”, a spus Costoiu.

In cadrul noului centru vor fi angajati sapte cercetatori care vor completa echipa de cercetare a Terapia Ranbaxy.
Lucrarile la viitorul centru de cercetare vor incepe in primavara anului viitor, urmand sa fie finalizate in 2015.

In 2012, Terapia a avut afaceri de 450 milioane lei (100 milioane euro), cu 7% mai mari decat in anul 2011. Ranbaxy Laboratories, cel mai mare producator de medicamente din India, a preluat in luna martie 2006, de la fondul de investitii Advent International, un pachet de actiuni reprezentand 96,7% din actiunile Terapia Cluj-Napoca, pentru 324 milioane de dolari.

Ulterior, in 2008, grupul japonez farmaceutic Daiichi Sankyo a devenit actionarul majoritar al Ranbaxy Laboratories.

Citeste si:
Antibiotice Iasi, profit net de 22,3 milioane lei, in crestere cu 11%
Antibiotice a incheiat primul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cum dezvoltam afacerile si cercetarea din marile orase din tara