Producatorul de ulei alimentar Argus Constanta a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de 108 milioane lei (24,4 milioane euro), cu 11% sub rulajul din perioada similara din 2012, insa compania a reusit in trimestrul al treilea sa acopere aproape integral pierderile din primul semestru.

La sfarsitul lunii septembrie, compania a consemnat pierderi de 575.000 de lei (130.000 de euro), fata de 13,3 milioane lei (3 milioane euro) la jumatatea anului. Astfel, rezulta ca Argus (UARG) a inregistrat in trimestrul al treilea un profit de 12,7 milioane lei (2,9 milioane euro), noteaza Mediafax.

Pierderile inregistrate la finalul lunii septembrie sunt cu mult sub cele din perioada similara a anului trecut, de 15,5 milioane lei.

Revenirea din al treilea trimestru a fost sustinuta de trei contracte incheiate la finalul lunii iulie cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura in baza carora Argus a vandut statului ulei vegetal in valoare de aproape 53 milioane lei (12 milioane euro).

Cu toate acestea, veniturile din primele noua luni au fost cu 20% sub incasarile din perioada similara a anului trecut, cumuland 85,3 milioane lei (19,3 milioane euro). Cheltuielile au scazut, totodata, cu 29%, la aproape 86 milioane lei (19,5 milioane euro), potrivit informatiilor transmise, miercuri, de Argus pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Citeste si:
Ciurezu a primit un nou mandat de administrator la SIF Oltenia
Ciurezu a primit un nou...

In aceeasi perioada a anului trecut, compania a consemnat venituri de 106 milioane lei si cheltuieli de 121,5 milioane lei.

Compania este controlata de SIF Oltenia (SIF5) si fondul de investitii Business Capital for Romania Opportunity Fund Cooperatif, care detin 55,7% si, respectiv, 29,61% din actiuni. Cei doi actionari au cumparat actiuni la mijlocul lunii iunie, cand mai multe firme detinute de omul de afaceri Catalin Chelu au vandut 46,38% din titlurile producatorului de ulei, pentru 39,8 milioane lei (aproape 9 milioane euro).

Actiunile Argus au incheiat sedinta bursiera de miercuri in crestere cu 2,08%, la 2,95 lei. La acest pret capitalizarea companiei este de 105,5 milioane lei (23,6 milioane euro).

Citeste si:
SIF Oltenia preia controlul CA al Argus, dupa razboiul cu Catalin...
SIF Oltenia preia controlul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
SIF Oltenia vrea sa plateasca 38 mil. lei pentru 44% din Argus