Tarom isi reduce pierderile: sa fie mana management-ului privat?

Veniturile Tarom au crescut cu 1% in primele 9 luni, la 972 milioane lei, iar pierderile s-au plasat la 83 milioane lei, in scadere cu 30% fata de perioada similara a anului trecut si cu 13% sub nivelul propus in planul de management, a anuntat compania.

"Imbunatatirea rezultatelor se reflecta in principal prin mentinerea unui echilibru de numerar adecvat si prin lipsa datoriilor restante catre bugetul de stat sau orice alti parteneri", se arata intr-un comunicat al companiei citat de Mediafax.

Compania a operat in aceasta perioada 12.532 de zboruri regulate, cu 188 mai putine decat in aceeasi perioada a anului trecut, transportand insa cu 2,6% mai multi pasageri fata de primele 9 luni din 2012, datorita unei politici de imbunatatire a retelei de rute.

"Este esential ca Tarom sa indeplineasca obiectivele propuse in planul de management pentru a putea trece pe profit in urmatorii ani", a declarat Christian Heinzmann, director executiv-accountable manager al companiei.

Ministerul Transporturilor a revocat recent intreg Consiliul de Administratie al Tarom, in contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere si Heinzmann.

Citeste si:
TAROM a reluat zborurile către Republica Moldova
TAROM a reluat zborurile...

Noul CA este format din Dante Stein, Manuel Donescu, Florin Luca, Bogdan Speteanu si Razvan Filipescu. Stein, consilier onorific al premierului, a fost ales presedintele CA, iar Donescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor, va ocupa functia de vicepresedinte.

Actul aditional prin care durata mandatului lui Heinzmann a fost scurtata de la 4 ani la 1 an a fost anulata de noii administratori.

In prezent, compania TAROM are 2.005 angajati, mai putin cu 3%, comparativ cu anul 2012, datorita plecarilor voluntare si pensionarilor.

Compania a fost infiintata in 1954 si are zboruri in 42 destinatii, din care 9 sunt interne. Flota companiei este cuprinsa din 4 aeronave A318, 2 aeronave A310, 4 aeronave B737 - 300, 4 aeronave B737 - 700 si o aeronava B737 - 800, plus 7 aeronave ATR 43-500 si 2 aeronave ATR 72-500.

Citeste si:
BNR-ul lui Isărescu a făcut profit 1,8 miliarde lei
BNR-ul lui Isărescu a făcut...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Sfaturi de care ar trebui să țină cont, la început de drum, orice antreprenor
Setari Cookie-uri