Compania a incheiat anul trecut un acord cu ExxonMobil Exploration and Production Romania si OMV Petrom pentru vanzarea unei participatii de 65% la un segment al perimetrului 15 Midia din Marea Neagra.

Sterling ar urma sa incaseze 29,25 milioane de dolari la finalizarea tranzactiei si sume ulterioare conditionate de succesul operatiunilor din perimetrul respectiv. Incheierea tranzactiei este conditionata de avizul guvernului roman.

OMV Petrom si ExxonMobil Exploration and Production Romania au anuntat anul trecut o descoperire semnificativa de gaze la exploatarile din Marea Neagra, estimarile preliminare plasand zacamantul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivaleaza cu de 3-6 ori consumul anual al Romaniei.

Sterling Resources mai are operatiuni in Marea Britanie, Franta si Olanda si este listata la bursa de la Toronto. Compania a inregistrat in trimestrul al treilea un profit net de 4,5 milioane de dolari, fata de o pierdere de 10 milioane de dolari in perioada corespunzatoare a anului trecut. Pentru primele noua luni din acest an, Sterling a raportat o pierdere de 24,4 milioane de dolari, de la 24,7 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut.