Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de Bosch, compania a deschis oficial, luni, noul centru de cercetare si dezvoltare din Cluj.

"Inainte de deschiderea centrului, inginerii angajati au fost trimisi la diferite unitati de cercetare Bosch din Germania si Ungaria, unde au fost scolarizati si au fost implicati in primele lor proiecte de lucru. Noul centru de cercetare si dezvoltare Bosch este primul deschis de concernul german in Romania. In paralel, Bosch a inceput sa testeze si sa livreze primele produse fabricate la noua unitate de productie din Cluj, a carei deschidere oficiala va avea loc anul viitor. Pana la sfarsitul anului 2013, 325 de angajati isi vor desfasura activitatea in domeniul productiei si cercetarii in cadrul acestui centru, care ocupa o suprafata totala de circa 38.000 de metri patrati", se arata in documentul citat.

Reprezentantii companiei au subliniat ca procesul de angajare pentru cercetare si productie va continua si in anul 2014.

"Bosch lucreaza la solutii durabile pentru producerea si utilizarea energiei electrice din surse regenerabile. In acest scop, inginerii Bosch din Cluj implementeaza solutii embedded inovatoare pentru invertoare fotovoltaice, folosind in premiera mondiala o combinatie a tehnologiei RFID, a comunicatiei Ethernet si a senzorilor de miscare non-contact pentru controlul dispozitivelor. Pentru asigurarea calitatii Bosch, produsele noi, cu o complexitate crescuta, sunt testate in noul laborator prin probe de anduranta ale prototipurilor, in conditii de imbatranire accelerata si prin analize fizice ulterioare ale dispozitivelor testate. In viitor, domeniile de activitate vor fi extinse", se mai arata in comunicatul Bosch.

Citeste si:

De asemenea, in comunicat se mentioneaza ca aspiratia majora a grupului Bosch, realizabila in cadrul echipelor internationale de cercetare si dezvoltare, este de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii, iar pentru atingerea acestui obiectiv "Bosch si-a ales cu grija portofoliul de cercetare din Romania, astfel incat sa atinga zonele de dezvoltare cruciale in noul sau centru de cercetare".

"Prin dezvoltarea de algoritmi de procesare a imaginilor pentru sistemele avansate de asistenta pentru soferi, inginerii romani vor contribui la realizarea viziunii Bosch de conducere automata si fara accidente. Aceasta viziune presupune, de asemenea, activitati in domeniul sistemelor de asistenta la parcare, de franare automata si de manevrare a autovehiculelor", se mentioneaza in comunicatul Bosch.

Din punct de vedere organizational, noul centru din comuna Jucu va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvolta si produce unitati electronice de comanda, semiconductori si senzori pentru industria auto si alte domenii.

Compania Bosch a investit 77 de milioane de euro in centrul din comuna Jucu.
Pana in prezent, Grupul Bosch este reprezentat in Romania in patru orase - Bucuresti, Blaj, Cluj si Timisoara. avand la inceputul anului 2013 un numar total de circa 1.400 de angajati si urmand sa ajunga la sfarsitul anului la peste 2.000 de angajati.