Compania canadiana Candu Energy, producatorul celor doua reactoare nucleare de la Cernavoda, a anuntat ca este pregatita sa livreze doua noi unitati in Romania, dupa ce Nuclearelectrica (SNN) si China General Nuclear Power Group au semnat o scrisoare de intentie in acest sens, scrie Mediafax.

Candu Energy saluta semnarea unei scrisori de intentie intre Nuclearelectrica si China General Nuclear Power, pentru investitii si dezvoltarea a doua noi reactoare nucleare la centrala de la Cernavoda, se arata intr-un comunicat publicat de compania canadiana.

"Candu Energy este pregatita sa participe la livrarea acestor doua reactoare nucleare CANDU. Avem legaturi puternice in Romania prin proiectele CANDU derulate anterior acolo si suntem incantati de oportunitatea de a livra inca doua unitati", a declarat, in comunicat, Ala Alizadeh, vicepresedinte Candu Energy pentru marketing.

Totodata, Candu se arata "incurajata" de intalniri care au avut loc in aceasta saptamana, in Romania, cu reprezentantii China Nuclear Power Engineering Company, si asteapta vizita in Canada a unei delegatii chineze. Centrala nucleara de la Cernavoda, operata de compania de stat Nuclearelectrica, are doua reactoare CANDU 6, care au intrat in exploatare in 1996, respectiv 2007, si furnizeaza in prezent aproximativ 20% din necesarul de energie al Romaniei.

Romania si China au semnat, luni, acorduri de colaborare pentru infiintarea in comun a unui parc tehnologic si reluarea exportului de bovine pentru reproductie si carne de porc catre China, dar si mai multe documente de colaborare in energie, inclusiv in domeniul nuclear si termoelectric.

Conducerea Nuclearelectrica a semnat cu presedintele companiei China General Nuclear Power Corporation o scrisoare de intentie pentru colaborare.

Nuclearelectrica a creat un special purpose vehicle, EnergoNuclear, pentru constructia noilor unitati, investitie estimata la 6,4 miliarde euro.

Nuclearelectrica detine 84,65% din actiunile EnergoNuclear, restul fiind controlate de Enel (Italia), cu o participatie de 9,15%, si ArcelorMittal Romania, cu 6,2%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri