Grupul austriac de petrol si gaze OMV a incheiat, prin subsidiara EconGas, un contract interimar pentru cumpararea de gaze de la "furnizorul sau consacrat" Gazprom, scrie Mediafax.

"Noua intelegere reflecta parteneriatul durabil pe care il avem cu furnizorii nostri de gaze consacrati", a declarat intr-un comunicat directorul general al OMV, Gerhard Roiss. Termenii contractului pentru furnizarea de gaze pe termen lung au fost ajustati astfel incat sa reflecte indeaproape conditiile de pe piata gazelor din Europa.

De asemenea, exista posibilitatea de revizuire a clauzelor contractuale stabilite pentru viitorul apropiat. "Acest acord interimar, alaturi de acordul cu Statoil, ce a fost ajustat recent, intrat in vigoare de la 1 octombrie 2013, permite EconGas sa aiba o performanta crescuta in viitorul apropiat", a afirmat Hans-Peter Floren, membru al Consiliului Director al OMV si responsabil pentru domeniul de gaze si energie.

OMV este actionarul majoritar al OMV Petrom, singurul producator important de petrol din Romania si al doilea mare producator de gaze naturale, dupa Romgaz Medias.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri