Transferul va respecta prevederile unei legi din 2006, privind un credit de la BERD, si termenii acordului de imprumut incheiat anul trecut, tot cu BERD, privind restructurarea financiara a CFR SA, conform caruia achizitionarea intregii cantitati de energie electrica necesara sistemului feroviar se va realiza prin intermediul Electrificare CFR, de pe piata OPCOM, arata administratorul retelei feroviare, intr-un comunicat, scrie Mediafax.

"Aceasta masura operationala are drept scop imbunatatirea relatiei de business cu clientii CFR SA, prin reducerea costurilor percepute tuturor operatorilor de transport feroviar pentru consumul de energie electrica", se spune in comunicat.

Compania "va depune eforturi sustinute" pentru stingerea obligatiilor financiare catre toti furnizorii de energie electrica, astfel incat in toate zonele geografice serviciul de furnizare si gestionare a energiei electrice sa fie asigurat doar de Electrificare CFR, mai arata sursa citata.

Asociatia Companiilor de Utilitati din Energie anunta in iulie ca CFR avea la jumatatea anului datorii de circa 525 de milioane de lei catre companiile din domeniul energetic.