Certificatul de producator agricol va fi acordat, ca un atestat, tot de primariile din comune, dar pe baza unui aviz consultativ din partea asociatiilor de profil, simultan cu alte masuri care sa elimine intermediarii din piete, ceea ce "poate avea sau nu" impact pe pret, afirma ministrul de resort, scrie Mediafax.

Modificarea a fost operata printr-un proiect de lege aprobat, miercuri, de Guvern si transmis Parlamentului spre adoptare in regim de urgenta, pentru a fi astfel combatuta o sursa de evaziune fiscala, a precizat ministrul de resort, Daniel Constantin.

El a aratat ca unitatile deconcentrate ale ministerului vor verifica daca atestatul de producator este acordat legal, respectiv daca exista in mod real suprafata de teren si productia mentionate in document. Va fi introdus si un carnet de comercializare a produselor agricole, pentru persoanele fizice care detin atestatul.

"Incercam in felul acesta sa dam posibilitatea celor care sunt cu adevarat producatori in Romania sa poata sa isi desfaca produsele pe care le obtin in pietele existente la nivelul oraselor, existand de cele mai multe ori acei intermediari care impiedica comercializarea produselor direct de catre producatori", a spus ministrul. El a adaugat ca acest lucru "poate avea sau nu" un impact asupra pretului, dar ca piata va regla aceasta problema.

Citeste si:
Orban anunta ca in viitorul guvern vor fi cel mult 16 ministere
Ludovic Orban: Prioritatea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cum va arata structura noului guvern PNL: ministerele care dispar