Coilprofil Romania, filiala locala a grupului belgian cu acelasi nume, si-a bugetat pentru anul urmator investitii de circa 2 milioane de euro in dezvoltarea unei noi linii de productie si in eficientizarea operatiunilor si a spatiului de lucru.

Compania, care detine o fabrica in comuna Ceptura, situata in apropierea orasului Ploiesti, unde produce tigla metalica, a demarat inca din aceasta vara lucrarile pentru constructia unei noi linii de productie, iar pentru inceputul anului viitor ia in calcul achizitia unei alte linii tehnologice.

„Pentru perioada 2013-2014 mizam pe o investitie de aproximativ doua milioane de euro. Suntem in curs de a finaliza renovarea spatiilor de birouri si vom avea in functiune in curand o noua linie de productie. La inceputul anului 2014 se va lua decizia achizitionarii unei alte linii tehnologice si avem in proiect dezvoltarea departamentului de logistica”, a declarat pentru wall-street.ro – Liviu Mistodinis, directorul general Coilprofil.

Mistodinis a mai declarat ca pentru investitia derulata pe parcursul intervalului de un an se vor crea 15 noi locuri de munca, compania ajungand in acest fel la un total de circa 90 de angajati.

In ceea ce priveste activitatea companiei si procesul tehnologic, reprezentantul Coilprofil a precizat ca grupul gestioneaza deseurie si ambalajele, urmarind si aplicand toti indicatorii legali.

“Tehnologia prin care realizam produsele nu este invaziva si nu exista riscuri de poluare sau accidente de mediu. Ne-am propus pentru perioada urmatoare sa implementam Sistemul de Management al Mediului ISO 14000, care sa certifice controlul si grija companiei pentru mediu”, a completat acesta.

Coilprofil, unul dintre cei mai importanti producatori de tigla si sisteme metalice din Romania, , tinteste pentru acest an o crestere a business-ului cuprinsa intre 12-15%,, la 10 milioane de euro, evolutie la care se asteapta in special in aceasta perioada cand cererea este in crestere.
Din 2001 si pana in prezent, Coilprofil a investit aproximativ 13,5 milioane de euro in dezvoltarea fabricii din judetul Prahova, a carei suprafata se ridica la circa 10.000 de mp.
Conform reprezentantului companiei, peste 90% din productia Coilprofil este destinata pietei locale, in timp ce restul reprezinta exporturile.
Piata de tigla metalica este disputata de aproximativ zece producatori importanti, ridicandu-se anul trecut la 66 milioane euro, respectiv 14,6 milioane metri patrati.
Mistodinis a mai aratat ca piata de jgheaburi si burlane este estimata la 20 milioane de euro.
Conform datelor Neomar, una dintre cele mai importante companii de cercetare, intreaga piata de acoperisuri din Romania s-a ridicat la nivelul anului trecut la 123 de milioane de euro (valoare) si 25 milioane mp (volum).

Pe piata producatorilor de invelitori metalice Coilprofil mai concureaza cu Bilka Steel, Lindab, Ruukki sau Megaprofil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri