Distribuitorul de gaze naturale Gaz Sud, controlat de firma Ligatne, detinuta de fondul ceh de investitii PPF Investments, vrea sa se extinda atat in Romania, cat si in strainatate, prin achizitia de companii de profil, a declarat pentru Mediafax directorul general al companiei, Alexandru Bucsa.

Gaz Sud continua consolidarea si are inca "doua-trei tinte de achizitie, inclusiv in statele vecine", a afirmat Bucsa.

Ligatne controleaza in Romania grupul de firme Gaz Sud si Grup Dezvoltare Retele si in acest an a cumparat de la OMV Petrom firma de distributie a gazelor Petrom Distributie Gaze.

Companiile Gaz Sud si Grup Dezvoltare Retele estimeaza ca anul viitor vor inregistra o cifra de afaceri de 19 milioane de euro, fata de 15 milioane de euro bugetat pentru acest an.

Cele doua companii au avut in 2012 pierderi de 2 milioane de euro, dar pentru acest an mizeaza pe un rezultat pozitiv, urmand ca anul viitor castigul net sa ajunga la 1 milion de euro.

Citeste si:
15 romani aflati pe vasul de croaziera Diamond Princess vor fi...
15 romani aflati pe vasul de...

"Tendinta este ca firmele sa iasa mai repede din zona reglementata a pretului gazelor. Clientii inca migreaza de la un furnizor la altul, dar dupa ce se va incheia procesul de liberalizare a pretului gazelor piata se va aseza. Daca pana acum venea clientul la furnizor, acum furnizorii cauta clienti", a spus Bucsa.

Furnizorii de gaze ai Gaz Sud sunt WIEE, Axpo si OMV Petrom.

Bucsa a mai spus ca prin aplicarea impozitului pe proprietate pentru constructiile speciale exceptate pana in prezent, a carui valoare va fi de 1,5% din valoarea constructiei, grupul de firme Gaz Sud si Grup Dezvoltare Retele va avea cheltuieli suplimentare de circa 400.000 euro anual.

Impozitul va fi aplicat pentru constructii precum centrale hidroelectrice, statii si posturi de transformare, statii de conexiuni, centrale termoelectrice si nucleare, constructii pentru transportul energiei electrice, baraje, piste si platforme, sonde de titei, gaze si sare, rampe de incarcare - descarcare, cosuri de fum si turnuri de racire, iazuri pentru decantarea sterilului, helestee, iazuri, bazine, infrastructura transport feroviar, infrastructura drumuri si linii si cabluri aeriene de telecomunicatii.

Citeste si:
Emigrari: Peste 10.000 de tineri au plecat din Romania in 2018
Emigrari: Peste 10.000 de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Vascar deschide un nou magazin la Iasi
Setari Cookie-uri