Distribuitorul de gaze naturale Gaz Sud, controlat de firma Ligatne, detinuta de fondul ceh de investitii PPF Investments, vrea sa se extinda atat in Romania, cat si in strainatate, prin achizitia de companii de profil, a declarat pentru Mediafax directorul general al companiei, Alexandru Bucsa.

Gaz Sud continua consolidarea si are inca "doua-trei tinte de achizitie, inclusiv in statele vecine", a afirmat Bucsa.

Ligatne controleaza in Romania grupul de firme Gaz Sud si Grup Dezvoltare Retele si in acest an a cumparat de la OMV Petrom firma de distributie a gazelor Petrom Distributie Gaze.

Companiile Gaz Sud si Grup Dezvoltare Retele estimeaza ca anul viitor vor inregistra o cifra de afaceri de 19 milioane de euro, fata de 15 milioane de euro bugetat pentru acest an.

Cele doua companii au avut in 2012 pierderi de 2 milioane de euro, dar pentru acest an mizeaza pe un rezultat pozitiv, urmand ca anul viitor castigul net sa ajunga la 1 milion de euro.

"Tendinta este ca firmele sa iasa mai repede din zona reglementata a pretului gazelor. Clientii inca migreaza de la un furnizor la altul, dar dupa ce se va incheia procesul de liberalizare a pretului gazelor piata se va aseza. Daca pana acum venea clientul la furnizor, acum furnizorii cauta clienti", a spus Bucsa.

Furnizorii de gaze ai Gaz Sud sunt WIEE, Axpo si OMV Petrom.

Bucsa a mai spus ca prin aplicarea impozitului pe proprietate pentru constructiile speciale exceptate pana in prezent, a carui valoare va fi de 1,5% din valoarea constructiei, grupul de firme Gaz Sud si Grup Dezvoltare Retele va avea cheltuieli suplimentare de circa 400.000 euro anual.

Impozitul va fi aplicat pentru constructii precum centrale hidroelectrice, statii si posturi de transformare, statii de conexiuni, centrale termoelectrice si nucleare, constructii pentru transportul energiei electrice, baraje, piste si platforme, sonde de titei, gaze si sare, rampe de incarcare - descarcare, cosuri de fum si turnuri de racire, iazuri pentru decantarea sterilului, helestee, iazuri, bazine, infrastructura transport feroviar, infrastructura drumuri si linii si cabluri aeriene de telecomunicatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri