Programul national de termoizolare ar fi putut fi un adevarat pilon de crestere al pietei de adezivi si de constructii, in cazul in care ar fi fost lipsit de probleme, crede Andrei Dumitrescu (foto), country manager al diviziei de adezivi din cadrul Henkel.

„Daca ar fi functionat conform unor norme clare, programul national de reabilitare termica ar fi putut fi un adevarat pilon de crestere al pietei de adezivi din Romania. Insa el se loveste de mai multe probleme precum birocratia, lipsa unui control al costurilor din partea beneficiarilor, folosirea unor materiale ieftine sau neconforme.

El apreciaza totusi ca piata constructiilor isi va reveni treptat de anul urmator si se asteapta la o evolutie de pana la 8%.

„Este foarte greu de estimat evolutia pietei pentru anul viitor insa credem ca, in cel mai optimist scenariu, poate fi vorba de o crestere de 5-8%. Pentru anii urmatori, ne asteptam ca piata sa inceapa sa creasca usor, totul depinde de contextul politico-economic”, a declarat Andrei Dumitrescu, country manager Ceresit Romania.

Potrivit acestuia, constructiile reprezinta unul din domeniile care pot contribui la cresterea economica a Romaniei.

Citeste si:
Specialist in constructii: Multe companii nu vor traversa "desertul"
Specialist in constructii:...

„Exista un potential foarte mare de crestere daca ne gandim ca nivelul calitatii constructiilor existente este mult sub standardele nternationale. Mai mult, necesarul de locuinte noi este foarte mare, 55% din locuintele actuale din Romania sunt supra-populate fata de media Uniuniii
Europene de 18% sau fata de Bulgaria si Ungaria unde rata este de 47%”, a completat acesta.

Pentru anul 2013 Henkel Romania se asteapta la o crestere a businessului peste nivelul anului precedent, iar pentru 2014 estimeaza cresteri pentru toate diviziile, in stransa legatura cu obiectivul global al companiei Henkel pana in anul 2016.

„Romania face parte din categoria tarilor emergente, iar obiectivul global presupune obtinerea a 50% din vanzarile grupului in 2016 de pe pietele emergente. Pentru Romania, totul depinde de mediul politic. Pe plan extern, suntem influentati de ce se intampla in UE, iar pretul materiilor prime este sensibil la conflicte. Prin urmare, mediul este extrem de volatil”, a declarat Niculae Olteanu, presedintele Henkel Romania

Principalii concurenti ai Henkel pe segmentul de adezivi si mortare uscate sunt AdePlast, Baumit sau Duraziv.

Citeste si:
Alte 45 de blocuri vor fi termoizolate în sectorul 6. Costul, peste...
Alte 45 de blocuri vor fi...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri