Decizia ANRE de a alimenta anul viitor populatia doar cu energie hidro si nucleara va cauza Hidrolectrica pierderi de 30 de milioane de euro, intrucat compania va vinde sub costul de productie, a declarat Remus Borza, fost presedinte al Consiliului de Supraveghere al companiei.

"Hidroelectrica are un cost de productie de 160 lei pe MWh, dar ANRE ne va recunoaste in tarife doar 114 lei. Din aceasta cauza, compania va avea anul viitor pierderi de 30 milioane euro", a aratat Borza, scrie Mediafax.

El a adaugat ca din taxa pe stalp Hidroelectrica va pierde alte 40 de milioane euro, iar impozitul pentru apa uzinata inseamna costuri de 80 milioane de euro pe an.

Populatia va fi alimentata de anul viitor, in regim reglementat, doar cu energie produsa de Nuclearelectrica si Hidroelectrica, din acest segement fiind exclusi producatorii in termocentrale si unitati regenerabile.

"Necesarul de consum pe contracte reglementate va fi achizitionat de la Hidroelectrica si Nuclearelectrica, astfel incat sa se asigure preturi rezonabile la energia electrica vanduta clientilor casnici", se arata intr-un comunicat al ANRE.

Citeste si:
Industria romaneasca in deriva: Dupa Oltchim&Mechel, Alro se clatina
Industria romaneasca in...

Borza a anuntat anterior ca Hidroelectrica va inregistra in acest an un profit de peste 900 milioane lei, echivalentul intregului castig realizat in ultimii 11 ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Concurenta verifica pretul impus de ANRE la Hidrolectrica
Setari Cookie-uri