Termenul in care comisiile locale ar fi trebuit deja sa centralizeze situatia terenurilor agricole si forestiere, pentru a stabili daca pot fi retrocedate, a fost prelungit de Guvern cu inca 180 de zile, procesul de inventariere nefiind finalizat.

Prin noua Lege privind restituirea imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist, intrara in vigoare in luna mai a acestui an, Guvernul a decis ca la nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale sa fie constituite comisii locale pentru inventarierea terenurilor. Comisiile trebuiau infiintate in maximum o luna de la aplicarea noii legi, iar inventarierea trebuia incheiata in cel mult 180 zile de la data constituirii, relateaza Mediafax.

Procesul de inventariere nu a fost insa incheiat, iar Guvernul a decis, prin ordonanta de urgenta, sa extinda termenul cu inca 180 zile, calculat din 24 decembrie 2013.

Prin aceeasi ordonanta s-a decis ca termenul pana la care Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara trebuie sa realizeze, pentru fiecare judet, situatia comparativa a cererilor si disponibilului de teren sa nu mai fie 1 martie 2014, ci 1 septembrie 2014, iar lista acestor terenuri sa nu mai fie publicata pe site-ul Agentiei Domeniilor Statului pana la 1 iulie 2014, ci pana la 1 ianuarie 2015.

Citeste si:
Unde vor fi deschise noi FABRICI si depozite in Romania
Unde vor fi deschise noi...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Vodafone România și UPC au încheiat procesul de fuziune
Setari Cookie-uri