Prin noua Lege privind restituirea imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist, intrara in vigoare in luna mai a acestui an, Guvernul a decis ca la nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale sa fie constituite comisii locale pentru inventarierea terenurilor. Comisiile trebuiau infiintate in maximum o luna de la aplicarea noii legi, iar inventarierea trebuia incheiata in cel mult 180 zile de la data constituirii, relateaza Mediafax.

Procesul de inventariere nu a fost insa incheiat, iar Guvernul a decis, prin ordonanta de urgenta, sa extinda termenul cu inca 180 zile, calculat din 24 decembrie 2013.

Prin aceeasi ordonanta s-a decis ca termenul pana la care Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara trebuie sa realizeze, pentru fiecare judet, situatia comparativa a cererilor si disponibilului de teren sa nu mai fie 1 martie 2014, ci 1 septembrie 2014, iar lista acestor terenuri sa nu mai fie publicata pe site-ul Agentiei Domeniilor Statului pana la 1 iulie 2014, ci pana la 1 ianuarie 2015.