"Aceasta estimare este facuta pe baza prognozei ca anul viitor pretul petrolului va fi mai mic decat in acest an", a declarat luni vicepresedintele grupului Rompetrol, Azamat Zhangulov, intr-o intalnire cu presa. El a adaugat ca in acest an rafinaria Petromidia a prelucrat 4,5 milioane tone de petrol, iar anul viitor va rafina 5,4 milioane tone de titei, un nivel record pentru unitatea de procesare din Romania.

Productia actuala a rafinariei Petromidia este de 14.000 tone pe zi. Potrivit lui Zhangulov, Rompetrol Rafinare ar putea trece pe profit in doi-trei ani. Produsele rafinariei Petromidia sunt livrate in 450 de statii de alimentare din tara, grupul Rompetrol detinand la nivel european 1.000 de benzinarii in Romania, Republica Moldova, Bulgaria, Franta, Spania, Georgia si Ucraina.

De asemenea, grupul Rompetrol are o retea de distributie a produselor petroliere, prin intermediul companiilor subsidiare, localizate in Spania si Elvetia (Dyneff si Vector Energy). Cu activitati de rafinare, petrochimie, retail, trading, explorare, productie si servicii industriale, grupul Rompetrol este prezent in 12 tari si are peste 7.000 de angajati.