15 Ianuarie 2014

Hidroconstructia, credit sindicalizat de 60 mil. euro de la un consortiu condus de BRD



Hidroconstructia, cu activitati in sectorul constructiilor hidroenergetice si hidrotehnice, a contractat un credit sindicalizat de 60 milioane euro, pentru finantarea capitalului de lucru, de la un consortiu condus de BRD-Groupe Societe Generale, din care face parte si Allianz-Tiriac Asigurari.

Finantarea permite totodata emiterea de scrisori de garantie bancara pentru contractele incheiate de companie, se arata intr-un comunicat comun al BRD, Hidroconstructia si Allianz-Tiriac Asigurari.

Consortiul este reprezentat de BRD in calitate de aranjor principal mandatat, banca emitenta si agent, si de Allianz-Tiriac Asigurari, cele doua entitati actionand impreuna in calitate de creditori-garanti pentru scrisorile de garantie bancara.

"Implicarea unei companii de asigurari intr-un credit sindicalizat este o premiera pe piata romaneasca a finantarilor sindicalizate. De asemenea, tranzactia se numara printre putinele operatiuni similare din Europa in care, pe langa banci in calitate de creditori, este implicata si o companie de asigurari generale cu activitati in domeniul garantarii", se spune in comunicat.

Hidroconstructia a fost asistata juridic de casa de avocatura Popovici Nitu&Asociatii, iar consortiul a fost consiliat de firmele de avocatura Clifford Chance Badea si Voicu & Filipescu. Hidroconstructia si-a dezvoltat activitatea in strainatate, executand proiecte importante in Irak, Moldova, Germania, Belgia si, in curand, in Serbia.



Citeste si