Actionarii grupului de companii Fabryo Corporation-Atlas Paints, in prezent cel mai mare jucator al pietei de lacuri si vopsele decorative din Romania, au decis fuziunea celor doua entitati legale intr-o singura companie in anul 2012, iar planurile companiei vizeaza o mai buna structurare a business-ului pe segmentele de piata.

In urma finalizarii fuziunii, actionarii principali ai Fabryo-Atlas Paints raman compania de investitii suedeza Oresa Ventures si Chroma Holdings, societate detinuta de catre omul de afaceri grec John Sitinas.

Noua companie va fi condusa de un Consiliu de Administratie compus din Laurentiu Ispir, Ioannis Anagnostou si Daniel Nitulescu, in timp ce conducerea operativa va fi asigurata de Dragos Militaru, in calitate de director general executiv.

„Aceasta consolidare intr-o singura entitate juridica este un pas normal in procesul de integrare operationala inceput in ianuarie 2013 si va aduce beneficii multiple in modul de functionare al tuturor departamentelor companiei, prin unificarea si simplificarea proceselor de lucru”, precizeaza Laurentiu Ispir, Investment Director in cadrul Oresa Ventures.

Ce schimbari aduce fuziunea dintre Fabryo si Atlas Paints

„In urma fuziunii vom structura mai bine activitatea companiei prin separarea diviziilor de vopsele si tencuieli decorative de cele de mortare, adezivi si polistiren extrudat”, spune Ioannis Anagnostou, membru in Consiliul de Administratie al Fabryo-Atlas Paints. „Astfel, vom pastra in platforma Tunari divizia de produse de termoizolare si vom concentra celelalte divizii in Popesti-Leordeni”.

„In 2013, primul an de integrare operationala, ne-am concentrat eforturile pe cresterea distributiei brandului Apla in toate canalele comerciale si am obtinut cresteri semnificative ale cifrei de afaceri in categoriile de mortare si termoizolatii, pe o piata in scadere”, spune Dragos Militaru, Director General Executiv Fabryo-Atlas Paints. „Ne-am intarit pozitia de lider al pietei de lacuri si vopsele decorative si am creat un portofoliu complex de produse si branduri complementare, capabil sa ofere clientilor solutia completa de izolare, finisare si decorare”.

In 2012, cifra de afaceri a grupului a fost in 2012 de peste 39 milioane euro.

Fabryo-Atlas Paints detine o platforma de productie de vopsele, mortare si adezivi in Popesti-Leordeni si o alta de produse termoizolatoare in Tunari, Judetul Ilfov, si are, in urma fuziunii, aproximativ 440 de angajati.

Pe piata producatorilor de lacuri si vopsele la nivel local, Fabryo – Atlas Paints concureaza cu grupul Policolor-Orgachim, Akzo Nobel, Deutek, Kober sau Daw Benta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri