Compania farmaceutica GlaxoSmithKline (GSK) SRL si-a majorat, in decembrie, capitalul social cu 298,2 milioane lei (66,8 milioane euro), potrivit datelor de la Registrul Comertului, scrie Mediafax.

Compania are, potrivit aceleiasi surse, un capital subscris si varsat de 453 milioane lei (101 milioane euro).

GSK Romania deruleaza activitati de import, distributie si producere de medicamente. Fabrica Europharm din Brasov este insa scoasa la vanzare de la jumatatea anului trecut.

In decembrie 2013, GSK anunta ca a intrat in etapa de selectie a cumparatorului fabricii de medicamente de la Brasov, care se va incheia in primul trimestru al acestui an si in care vrea sa cunoasca planurile companiilor interesate pentru unitatea de productie, iar daca aceasta va esua fabrica va fi inchisa in 2015.

GSK a cumparat, in 1996, 65% din actiunile Europharm, companie contolata de omul de afaceri Mihai Miron si care detinea o fabrica de medicamente la Brasov. In 2003, GSK a preluat si restul de 35% din actiunile Europharm.

Citeste si:
Banca Transilvania si-a majorat capitalul social cu 400 mil. de lei
Banca Transilvania ajunge la...

Compania a derulat si un program de reorganizare a infrastructurii logistice a distribuitorului de medicamente Europharm Distributie, care a insemnat, printre altele, inchiderea depozitului din Brasov si extinderea celui din Bucuresti.

Potrivit datelor Cegedim, GSK ocupa la sfarsitul lunii septembrie locul 6 pe piata farmaceutica locala, cu o cota de 4,8%.

Compania britanica GSK este una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume si controleaza subsidiara din Romania prin firma Setfirst Limited, inregistrata in Marea Britanie.

Citeste si:
GSK: Ce nevoi au consumatorii dintr-o piata de sanatate subfinantata
Ce nevoi are consumatorul...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Salariul minim 2020: Guvernul anunta ca ar putea creste