Compania de consultanta PwC a finalizat vanzarea hipermaketului PIC Oradea catre Western Logistics SRL, firma afiliata grupului Alf Mizzi & sons Ltd, unul dintre cele mai cunoscute din Malta, ce acopera o gama larga de segmente de afaceri, incluzand dezvoltari imobiliare, distributie, retail, publicitate, turism, productie si mass media.

„Tranzactia s-a realizat in contextul unei piete imobiliare cu o lichiditate scazuta, indeosebi pentru activele a caror valoare se ridica la cateva milioane de euro. Cumparatorul a fost gasit prin intermediul retelei globale a PwC”, a declarat Cristian Ravasila, Senior Manager, seful echipei de servicii de restructurare a afacerii din cadrul PwC Romania.

In scurt timp, hipermarketul Oradea va fi reconvertit intr-un spatiu logistic. In acest sens noul proprietar a inceput deja demersurile de compartimentare si inchiriere, in intregime sau partial, pentru companii interesate de productie industriala, stocare si distributie, logistica, dar si pentru spatii de birouri.

Citeste si:

„Piata din Romania ofera perspective atragatoare de dezvoltare pentru parcurile industriale, indeosebi pentru parcurile logistice din vestul tarii care au acces rapid la piata Europei Centrale” a declarat Jonathan Diamantino, Managing Director al Western Logistics SRL.

Pic S.A. a intrat in procedura de faliment in anul 2012 si mai detine inca patru hipermarketuri, la Pitesti, Braila, Calarasi si Craiova, aflate in diverse stadii procedurale de valorificare.