"Lucrarile la viitorul magazin Kaufland din Vatra Dornei sunt preconizate sa inceapa in aceasta vara, dar momentan nu dorim sa vehiculam o data a deschiderii lui. Orasele in care vom deschide in continuare noi magazine in anul 2014 sunt Oradea, Targu Mures, Targoviste, Gherla si Bucuresti", au declarat reprezentantii companiei.

In Bucuresti retailerul va deschide in 2014 patru hipermarketuri noi, in Bulevardul Bucurestii Noi, in Aparatorii Patriei, Tudor Vladimirescu si Valea Oltului.

Anul trecut, Kaufland Romania a deschis 8 magazine in Pascani, Radauti, Falticeni, Galati, Ploiesti, Petrosani, Bucuresti Militari si Bucuresti Pantelimon. Investitiile retailerului in extindere s-au situat anul trecut intre 48 si 72 milioane euro, avand in vedere ca investitia medie intr-un hipermarket este de 6 si 9 milioane euro, in functie de oras, valoarea terenului sau suprafata magazinului.

In prezent, reteaua Kaufland numara 89 de magazine la nivel national.

Compania a creat pana in prezent peste 12.000 de noi locuri de munca directe in Romania, la sediul central in Bucuresti, in magazinele deschise, precum si la centrele logistice situate in Parcul Industrial Ploiesti si Turda.

Citeste si:

Kaufland este cel mai mare retailer din Romania dupa valoarea vanzarilor, depasind Metro Cash&Carry si Carrefour. In 2012, hipermarketurile cu profil discount au avut o cifra de afaceri neta de 6,4 miliarde lei (1,4 miliarde euro), in crestere cu 15% fata de 2011, si un profit net de 274,5 milioane lei (61,6 milioane euro), cu 64% mai mare.

Retailerul a deschis primul magazin in Romania in anul 2005. Compania este parte a grupului german Lidl & Schwartz, care mai opereaza pe plan local reteaua de discount Lidl.

Regnafor este controlata de Asociatia Salariatilor, care detine 62,36% din actiuni, iar presedintele CA, Petrut Constantin Bacalu, are 16,82% din titluri, potrivit celor mai recente raportari transmise pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti.

Firma, cu 10 angajati, a inregistrat in anul 2012 o cifra de afaceri de 1,6 milioane lei, la jumatatea celei consemnate in 2011, si un profit de 86.000 de lei.