Google, motor de finantare: cum pregateste compania IT-isti in scoli si licee

Google anunta inceperea perioadei de inscriere in programul Google CS4HS 2014 (Computer Science for High School), menit sa promoveze stiintele informatice (computer science) in randul elevilor de liceu si gimnaziu, scrie Mediafax.

Potrivit comunicatului, motorul principal al acestui program sunt universitatile, care vor instrui si sprijini profesorii si elevii din licee si scoli generale.

Prin acest program, universitatile primesc finantare de pana la 15.000 de dolari din partea Google, pentru pregatirea viitoarei generatii de specialisti IT.

Pentru a primi finantare, universitatile trebuie sa dezvolte workshop-uri si alte tipuri de proiecte de instruire pe zona de computer science, la nivelul liceelor si gimnaziilor. Acestea pot fi sub forma de seminarii de pregatire offline sau online, dar si sub forma de resurse oferite profesorilor si institutiilor respective.

Universitatile interesate sa se inscrie in programul CS4HS 2014 o pot face urmand urmatorul link: http://goo.gl/BHRFYn. Data limita pentru inscrierea proiectelor este 17 februarie. Mai mult detalii despre CS4HS 2014 pot fi gasite pe pagina programului: http://cs4hs.com/index.html.

Citeste si:
Elevii cu cerințe educaționale speciale vor avea locuri distincte...
Locuri distincte pentru...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

In 2013, prin programul CS4HS, Google a finantat 34 de proiecte de educatie pe zona de computer science din 18 tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Pentru universitatile din Europa, valoarea finantarii care poate fi obtinuta pe un proiect se ridica la 15.000 dolari si depinde de numarul de participanti in cadrul seminariilor. Alegerea proiectelor care vor primi finantare se face in urma unui proces de evaluare a lor.

In editiile anterioare ale programului, Universitatea Politehnica din Bucuresti a fost una dintre institutiile care au primit finantare in cadrul programului. Proiectul a vizat organizarea a doua sesiuni de seminarii pentru liceeni pasionati de informatica din toata tara.

Fondata in 1998, de Larry Page si Sergey Brin, Google este astazi o companie prezenta pe toate marile piete globale. Google are sediul central in Silicon Valley si birouri in America de Nord si de Sud, Europa si Asia. Google, proprietarul celui mai popular motor de cautare pe internet, a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou in Bucuresti, echipa din Romania fiind coordonata de Dan Bulucea.

Citeste si:
Dacă școala se va închide din cauza COVID, părinții primesc 75% din...
Ludovic Orban: Dacă școala se...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri