Omul de afaceri Gheorghe Calburean, actionarul majoritar al Dafora Medias (DAFR), revine de la 1 februarie in functia de director general al companiei de foraj petrolier si constructii, dupa ce pozitia a fost ocupata timp de 11 luni catre Dan Popovici, fost director, potrivit Mediafax.

Popovici va prelua functia de director general adjunct operatiuni, potrivit deciziilor Consiliului de Administratie transmise Bursei.

In luna martie a anului trecut, Calburean a renuntat la functia de director general, pentru a se dedica zonei de "conceptie a strategiei de urmat de catre companie".

De profesie inginer de foraj, Popovici lucreaza la Dafora de la inceputul anului 2012, iar anterior functiei de director general a fost membru al echipei manageriale, in pozitia de director HSEQ (Sanatate, Siguranta,Securitate, Mediu si Calitate).

Calburean detine direct aproape 50% din actiunile Dafora. In actionariatul companiei se mai regaste firma Foraj Sonde Craiova, controlata de oamenii de afaceri Marius si Emil Cristescu. Firma detine 13,81% din titlurile Dafora.

Citeste si:
Arval are un nou director comercial. Vine de la UniCredit
Arval are un nou director...

Compania a inregistrat in primele noua luni ale anului trecut venituri totale de 171,2 milioane lei (38,8 milioane euro), in crestere cu aproape 20%, iar pierderile au scazut cu 22%, la 9,3 milioane lei (2,1 milioane euro).

Actiunile Dafora au incheiat sedinta bursiera de vineri in scadere cu 2,45%, la pretul de 0,0319 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 32,77 milioane lei (7,28 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
BMW Group Romania are un nou CEO