Producatorul farmaceutic Terapia Ranbaxy a inregistrat anul trecut o crestere a cifrei de afaceri cu 7,5% pe piata interna comparativ cu 2012, iar exporturile au stagnat, a declarat directorul general al companiei, Dragos Damian.

In 2012, cifra de afaceri a companiei a fost de circa 420 milioane lei pe piata interna si de aproximativ 80 milioane lei la export, scrie Mediafax.

"Anul trecut, pe piata interna am avut o crestere de 7,5%, la 450 milioane lei, iar exporturile au fost stationare, la 80 milioane lei, din cauza intarzierii aprobarii unor dosare de inregistrare de medicamente pe pietele tinta, Rusia si Ucraina", a aratat Damian.

Seful Terapia Ranbaxy spera ca in acest an dosarele sa fie aprobate si mizeaza pe o majorare cu 10-15% a exporturilor. Principalele piete de export sunt Rusia, Ucraina, Comunitatea Statelor Independente si UE. Si per total, piata locala si externa, Damian preconizeaza o crestere a afacerilor cu 10%.

Compania are in plan 12 lansari de produse in acest an pe cardiologie, oncologie, antibiotice si OTC.

Citeste si:
Producatorii de medicamente se plang ca genericele le-au scazut...
Producatorii de medicamente...

De asemenea, producatorul are un buget de investitii de 25 milioane lei pentru acest an. In noiembrie anul trecut, Terapia Ranbaxy anunta ca in primavara acestui an va demara o investitie intr-un centru de cercetare - dezvoltare pentru productia de noi medicamente generice, fondurile necesare ridicandu-se la aproape 30 de milioane de lei, o parte din suma fiind asigurata din fonduri europene.

Ranbaxy Laboratories, cel mai mare producator de medicamente din India, a preluat in luna martie 2006, de la fondul de investitii Advent International, un pachet de actiuni reprezentand 96,7% din actiunile Terapia Cluj-Napoca, pentru 324 milioane de dolari. Ulterior, in 2008, grupul japonez farmaceutic Daiichi Sankyo a devenit actionarul majoritar al Ranbaxy Laboratories.

Fabrica din Cluj-Napoca produce 200 de tipuri de medicamente orale si injectabile.

Citeste si:
Taxa clawback taie investitiile in farma: Unele fabrici si-ar putea...
Taxa clawback taie...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Vanzarile Terapia, mai mari cu 9,5% in S1