Compania de stat Conpet Ploiesti (COTE) a inregistrat anul trecut un profit de 37,3 milioane lei (8,4 milioane euro), cu 21,1% peste castigul din 2012, reiese din rezultatele preliminare transmise miercuri Bursei.

Cifra de afaceri a crescut cu 4,4%, la 348,89 milioane lei (78,9 milioane euro), ca urmare a majorarii tarifului de transport titei intern incepand cu al doilea semestru al anului 2012 si pe fondul cresterii cantitatii de titei transporate intern si de import.

Compania a consemnat venituri din exploatare de 391,11 milioane lei, cu 3,21% peste rulajul din anul precedent, iar cheltuielile din exploatare au urcat cu 1,55%, la 354,41 milioane lei.

Astfel, compania a incheiat anul cu un profit din exploatare de 36,69 milioane lei, in crestere cu 22,62%. Din activitatea financiara, Conpet a raportat un castig de 11,35 milioane lei, cu 4,7% mai mare fata de rezultatul inregistrat pentru un an in urma.

Conpet opereaza sistemul national de transport al produselor petroliere si este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 58,72% din actiuni. Fondul Proprietatea are 29,7% din titluri.

Principalii clienti ai companiei sunt OMV Petrom si Petrotel Lukoil, potrivit unui raport anterior al Conpet. Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Conpet a fost derulata la pretul de 45 lei/actiune. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 389,588 milioane de lei (88,14 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri